Finalment, tenim ‘Diari de quarantena’ en paper!

Hola! Us vull explicar que he publicat un recull (que són dos!) de tires còmiques fetes durant la pandèmia:

‘Diari de quarantena’ narra les vivències d’una família ordinària durant la pandèmia que vam viure el 2020, en format de tires còmiques

El llibre el signa Joan Puig “Júnior”, compta amb un petit pròleg del grandiós comicaire Quim Bou i una doble edició

Durant els anys 2020 i 2021, i al llarg de 170 tires, Júnior va explicar a través de les seves xarxes socials com un nucli familiar format per una mare, un pare i dues nenes va gestionar la quarantena: noves manies, rutines, preocupacions… És el testimoni en primera persona d’una situació inesperada, incidint en l’humor més tangible i quotidià.

Són més d’un any de vivències, reflexions i preocupacions en format de còmic, elaborades amb una periodicitat variable entre diària i setmanal, que reflecteixen aquells dies d’emocions volàtils i d’irrealitat.

Aquest material ha estat la base per a la doble edició que ara surt en format imprès. S’han fet alguns retocs i afegit pàgines extra, però sempre intentant mantenir la informalitat i l’espontaneïtat originals.

 

El periple de l’edició física

Un cop completades les 170 tires còmiques a les xarxes, es va començar a maquetar el llibre i a elaborar algunes pàgines de farciment. També es van iniciar acostaments tímids a dues editorials, on semblava que podria encaixar amb la seva línia de publicacions, però no van prosperar. Al 2021, a més, el mercat va quedar un xic saturat de propostes similars i l’autor va desar el diari al calaix.

Finalment, gairebé dos anys més tard, Júnior va rescatar el ‘Diari de quarantena’ i va optar per autoeditar-se mitjançant Amazon. Potser no era l’opció preferent, però aquest sistema ha permès acabar-ho publicant i posar a l’abast del públic més gran possible.

No obstant això, si alguna llibreria té interès a vendre’l, només cal contactar amb l’autor i valorar opcions.

Dues edicions disponibles

A més de l’edició completa principal, que recull totes les tires originals (el volum que s’anomena ‘Diari de quarantena: una família ordinària durant una pandèmia extraordinària’), també s’ha fet una edició especial amb una selecció del bo i millor, per tal d’oferir una alternativa de compra amb menys pàgines a un preu més reduït, sota el títol ‘Diari de quarantena: els millors moments de la pandèmia’. 

Els dos volums van estar llestos per publicar a finals de juliol, si bé no s’han posat a disposició del públic fins al mes d’agost.

Queda tot dit! Si hi teniu interès, trobareu els enllaços de compra tot seguit:

  • ‘Diari de quarantena: una família ordinària durant una pandèmia extraordinària’ (TOTES LES TIRES)
    https://www.amazon.es/dp/B0CD13KQM7
    182 pàgines, tapa tova, dimensions 21 x 1 x 21 cm, PREU 26 euros
  • ‘Diari de quarantena: els millors moments de la pandèmia’ (SELECCIÓ DEL BO I MILLOR)
    https://www.amazon.es/dp/B0CF45D45L
    100 pàgines, tapa tova, dimensions 21 x 0,6 x 21 cm, PREU 14 euros
Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari