'El amor es…' abans dels Simpson

Perquè hi havia ‘vida’ abans dels Simpson, sí! Mentre la pel·lícula de la rebel família de Matt Groening s’està gestant per l’any vinent, és hora de viatjar al passat, on abans del triomf de Els Simpson el seu creador ja jugava amb l’humor negre i la paròdia de la vida real des de 1980, i ho feia a les tires còmiques de Life in Hell (protagonitzades pel conillet Binky i els seus amics, “cameos” habituals a la sèrie de la família groga). D’aquestes, n’han fet diversos reculls als Estats Units, dels quals Astiberri ha escollit El amor es el infierno per redescobrir-nos-el al nostre país. Transgressor, sarcàstic, punyent… Bona edició (la pega més remarcable és que es fa curt) que conté dibuixos d’anys diferents ordenats per temàtica, on proposa consells per ells i per elles sobre l’amor, la família i derivats; com les vocacions de poeta i crític de cinema que tots duem a dins. Al volum trobem el Groening conseller i costumista (amb rampells de filòsof), capaç de retratar la societat amb exemples sarcàstics i propers, precedents d’aquella mítica Guia per a la vida de Bart Simpson (en català per Ediciones B).

L’anècdota: Tant en català com en espanyol els cognoms EN TEORIA NO es pluralitzen. La nova onada de cosmopolitivisme que ens inunda ha permès que als anuncis dels patrocinadors de la sèrie que emet Antena 3 hi surtin nanos post-adolescents dient “Y ahora, sigamos viendo los SimpsonS”. Clar, ells veuen que en anglès es diu “The Simpsons” i decideixen dir-ho així…  Visca!

I sabies que… Els Simpson s’havien doblat en català?! Doncs sí! Així s’ha comentat alguna vegada al fòrum de Eldoblatge.com!

Groening, Matt. El amor es el infierno. Astiberri, 2006. 25 pàg. 7€ | B/N

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari