El Cavaller Fosc (I)

Planeta ha reeditat dues obres clàssiques de DC, els Batman de Frank Miller, en format “Absolute” (compilacions en toms gruixuts de tapa dura). Aquest autor, cada cop més popular gràcies al cinema, mereix una ullada d’excepció al seu Batman: El regreso del caballero oscuro.

És un còmic dels vuitanta on Miller (amb tinta de Janson i color de Varley) critica l’excés de desinformació dels mitjans (els “busts xerraires”, que els anomena l’autor), la Guerra Freda i el Govern de Reagan, presentant un Bruce Wayne jubilat i traumatitzat per la mort d’en Robin. Però el món va a la deriva i Batman torna. El Joker, la Selina (Catwoman) o el propi Superman assistiran a la cita en un xoc explosiu on el propi Govern dels EUA intentarà acabar amb l’heroi nocturn de Ciutat Gotham. El còmic va ser una dutxa d’energia en un panorama estancat, un revulsiu que va donar prestigi i llibertat al creador de Sin City o Ronin.

Miller va atrevir-se a envellir el superheroi i donar-li una personalitat rancorosa i romàntica. Nostàlgia i molta mala baba política poblen un còmic que, com el seu protagonista, envelleix amb orgull i guanyant sabor.

Miller, Frank; Janson, Klaus; Varley, Lynn. Batman: El regreso del caballero oscuro. Planeta, 2006. 230 pàg. 20E | Color

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari