Tag Archives | Logan

L'ombra del detectiu

Un altre dibuix que no recordava haver fet! El genial detectiu Logan en acció, fruit d’un compromís que tenia la Mercè Masnou i necessitava algunes imatges de l’estimat musdagur:

En Logan de nou!

Nyeh!

Mostrar l'entrada · Comentaris [ 0 ]

Procés a una vinyeta

Com que és a concurs i ha de ser un inèdit, només n’ensenyo això:

Gràcies a tots els qui m’han insistit que hi posés ombres, que m’han donat més feina del que volia però, la veritat, el resultat ha valgut la pena.

🙂

Mostrar l'entrada · Comentaris [ 7 ]

Calendari d'en Logan 2009

L’any passat la Mercè va proposar fer un calendari del Detectiu Logan, aquest gran personatge radiofònic que vam crear fa un temps i el qual no deixem de petja per rellançar-lo en algun altre format…

Vam fer-ne un munt de còpies i versions amb CD (amb casos de la ràdio) o sense. Aquest any també volíem tornar-hi i fer un nou calendari, tot i que teníem problemes per la falta de temps i l’estrès de tots tres (la Cè amb encàrrecs literaris, jo amb teatre i còmics diversos i en Logan aprenent anglès per intentar gravar un capítol especial en aquella llengüa…).

Al final vam optar per aquest any fer un calendari tipus pòster, amb dibuix-gag central protagonitzat pel nebot d’en Logan i el seu tiet.

A continuació enganxo, doncs, el procés de l’esbós, l’entintat, la prova de color (ei, això és nou) i l’acoloriment, fins al resultat final acabat:

I vet aquí el muntatge definitiu de tot el calendari:

🙂

Mostrar l'entrada · Comentaris [ 7 ]

Bones festes!

La veritat és que mai no m’hauria imaginat aquesta postal de bones a primeres, però va anar sortint…

“Va, va, fem que el prota de El Pirata Bo surti cagant un Tió pirata. He, he… Serà molt entranyable i familiar! I ara els Reis, que podrien ser la resta de la tripulació de… Un moment, espera! No, que no és una postal per la web de El Pirata Bo, sinó per mi! Llavors que els Reis siguin altres personatges que m’hagin donat feina aquest any… Val, en Xaqui, la Nena (que acaba de tornar a impremta en un altre context) i en Logan. Però, ara què? Si escric un text d’acompanyament caldrà que expliqui una mica d’on vénen els personatges, no? Ais, però això és molt lleig, com molt ‘Santiago Segura’, anant explicant qui és cadascun del pal promoció i tal! No, no, val més que parlin per si sols… Clar! QUE PARLIN! I què dirien? Parlarien de la seva feina en aquesta postal, suposo… Però què hi fan, a la postal, clar? Espera, espera… Hi fan hores extres! Per la crisi, coi!”

Si és que mira que és lògic! Com mola quan són els personatges els que et munten l’escena i no pas tu a ells!

😉

Bon Nadal, bona sort, millors ànims i feliç 2009!

Mostrar l'entrada · Comentaris [ 4 ]

I ara… Uh… Què?

Ara estaré una temporada fent entrades breus per no atabalar! I aprofito per felicitar dues persones molt especials que fan anys avui mateix! Kaaaaaal, una ets tu!

😀

Ah, i poc més: En Marc va tornar fa unes setmanes i tot va bé! Ja té ganes de marxar a una nova aventura!
🙂

Per la resta… Estic col·laborant en dues obres de teatre diferents, he reprès els estudis a la UOC (últim semestre de la carrera!), vaig treballant i conspirant a la feina remunerada de torn com a periodista, dibuixo un conte per a un amic, gravo contes d’en Logan per la ràdio i… dibuixo galetes.

GALETApromo.gif

“Galetes pel Saló.”

😉

(Per tant no puc actualitzar massa, que vaig de cul! Fins al punt que em temo que estic fent el pitjor còmic que hauré publicat fins ara a la saga Harry Potra! Sort que la portada ha quedat cuca. És un consol! A veure si ben aviat m’allibero d’algunes coses!)

Per la resta… Flipo amb el fet que Guillermo del Toro vagi a dirigir El Hòbbit (més que res perquè es veu que va declarar que no li havia interessat mai la història de Tolkien excepte per El Hòbbit, que era “divertida”…). Penso que pot millorar el que va fer Peter Jackson, si no comencen a refarcir guions amb ximpleries. Ah, i van sortint més tràilers del nou Indiana Jones… Ai, ai, AI! (Tremolo. No tant d’excitament sinó de por.)

🙂

Mostrar l'entrada · Comentaris [ 6 ]

Ai, en Logan!

Se’m van esborrar dues entrades dedicades a ell quan hi va haver tot allò que comentava a l’entrada anterior (que les bases de dades del nostre servidor van petar i bla, bla, bla). I qui és en Logan? Doncs bé, és el protagonista dels contes radiofònics de…

En Logan és un detectiu de la raça musdagur del planeta Ki (món de la saga Kadingir creada per en Jun i la ). Es veu que serà un nou personatge (i important) de la nova novel·la que estan preparant (la tercera de la sèrie). El sempre inquiet Jun va acordar amb en Pere Espinosa que el personatge tindria un espai de cinc minuts al programa Miopia, d’Ona fm. El projecte prendria la forma d’un seguit de contes guionitzats principalment per en Jun i amb les veus seva i dels seus col·laboradors del (de moment) desaparegut programa DVGFM!; la Cè i jo mateix. El cas és que al final en Jun va acabar recol·locat com a tècnic de so i col·laborador a altres programes (i cobrant!) i “des de dalt” li van demanar que la seva veu es reservés exclusivament per aquell programa. De manera que els contes d’en Logan van perdre la veu cantant i, de rebot, el guionista. Però en Jun té ull a l’hora de delegar feines i li va passar a la Cè el guionatge (com a coautora de la saga d’on parteix tot, ella en té tot el dret), i ella va seguir comptant amb mi per les veus.

En Jun partia de dues idees: Els contes radiofònics de Els Germans Marx i l’humor britànic de L’Escurçó Negre. Així que la Cè va dissenyar uns diàlegs hilarants, farcits de dobles jocs i d’equívocs, mentre jo em dedicava a perfeccionar l’accent fent-lo el més “Escurçonegrejoanperaesc” possible. I a partir d’aquí vam anar ampliant referències: Que si l’inspector Closeau, en Colombo, en Hólmez, el Mad Detective, el Detectiu Conan… La llista de referents i parents llunyans és enorme!

I, al final, vaig implicar-me més del que em pensava en el personatge (la Cè va acceptar idees meves quant a la seva personalitat, tics i desventures), i de rebot me’n va sortir un altre (no em vaig estar de proposar que fos esquizofrènic i que la seva cua tingués veu i vot propis). Així que ara resulta que als contes hi faig les veus del Narrador, en Logan i en Gòldric (i, sí; pels qui no ho hagin endevinat, en Gòldric és el nostre homenatge particular a en Baldrick de l’Escurçó Negre!). Mentre la Cè es reserva tota la resta (siguin mascles o femelles). Ah, i també n’he guionitzat un parell, ja posats! I els que queden (espero!).

Ignoro si el tema durarà més d’una temporada, però ja arribem al centenar de capítols! I per mi està suposant una experiència molt satisfactòria, perquè mai havia tingut un personatge “continuat”; o sigui, que vagi prenent vida i desenvolupant-se al llarg de diversos capítols. Ni que sigui a aquest nivell amateur, estic molt content amb el projecte. Permet explorar la idea des de nous enfocs i fer-te més teu el personatge que mai. Ja no és allò de tenir un personatge currat al màxim per a dos o sis dies de funcions o per gravar un curt, sinó que es tracta de tenir un personatge mig esbossat que vas omplint a cada nou capítol i va “madurant” amb tu. I el seu entorn també: La seva família estrambòtica, els genials secundaris (Tenim un mafiós cec i que quan parla canta amb veu de dona! Genial!)… Com un fill propi que va arrelant i formant la seva pròpia personalitat a partir del que li dones. I fa molta gràcia i és molt gratificant, això! M’ho estic passant bomba, encara que en Logan enterboleixi la meva personalitat un o dos cops al dia… Nyeeeeeeh! Però això és bonic. Sempre el porto a sobre! (És el que tenen els personatges radiofònics; no depenen del vestuari o de l’atrezzo!) En tot cas, també m’ha fet venir més ganes d’entrar al món del doblatge! (Sobretot el televisiu, i de les telesèries! Apa!) Cosa que descarto tot seguit perquè els pocs temptejos que he fet han resultat frustrants. (Però mai se sap… potser si algun dia fem la sèrie de dibuixos d’en Logan jo podria… Ehem… Ei, i que ja n’he dibuixat alguns personatges! Uh… Algú té contactes a Cromosoma?)
;-P

NinusLOGANptt.gif

Nyeh!

Mostrar l'entrada · Comentaris [ 7 ]

Nou any!

Doncs apa, ja hi som! Comença el 2008!

Per celebrar-ho –i mentre preparo exàmens i m’adapto a la nova feina–, m’he fet aquest fons d’escriptori sobre un film que em fa una por increïble (per la decepció que pot comportar, vull dir; que sóc seguidor fidel de la saga per culpa de les aventures gràfiques del personatge, i aquesta nova pel·lícula pot ser un autèntic despropòsit):

(Clica sobre per fer-lo més gran!)

Indiana Jones torna… I quina por que fa, la pel·li…
🙂

I apa, un any per complir propòsits! El meu és aprimar-me. Toquem ferro!

Ah, i us presento un detectiu

😛

De moment res més! Agafeu el 2008 per les banyes i feu-lo vostre!

Mostrar l'entrada · Comentaris [ 6 ]

Jun's not there!

En Marc ha tornat a donar senyals de vida des de NY.

La meva germana ha tornat d’Itàlia i de l’aventura de l’Erasmus.

Jo m’estic independitzant amb la parella mentre busco feina…

Però en Jun… no hi és!

Els qui visiten sovint la web del deuvosguard.com s’hauran adonat que en Jun està bastant absent. Algunes persones m’han demanat “I què us porteu entre mans?”. Doncs ara us ho dic: Res. Tot el que tenim a mitges de moment està en “pause” perquè en Jun va sortir-li un imprevist que no ve al cas i va quedar ben destarotat a nivell laboral. Ara el problema és que no aconsegueix agafar el ritme normal… I aquí entro jo, amb un webcòmic (ara que ja fa un mes que no el veig):

junsnotthere.png

Si sou dels que us trobeu en situacions similars… No us quedeu amb les mans plegades! Ara toca aprofitar el temps lliure dels projectes “encallats” per tirar-ne d’altres endavant (per la meva banda, curts, viatges i teatre). Però aprofito l’avinentesa per animar en Jun a anar reprenent els temes aturats!

🙂

Mostrar l'entrada · Comentaris [ 18 ]