Tag Archives | Ona fm

Dies de ràdio: Sobre l’Edu

Ahir vaig quedar amb l’Edu Pascual. Quants records! Ara treballa a Onda Cero, al programa Això no és tot, content com un pèsol i fent el que de debò li agrada! Ens vam conèixer a través d’en Jun, a l’Impàvids de Mataró Ràdio, que aleshores presentava l’Edu. (En aquells temps jo tenia un peu a l’NSDQEP! de Ràdio Vic i un altre al DVGFM de Ràdio Pista.) Vam acabar col·laborant junts a Ona fm: L’Edu duia el John Tatxuela i jo l’Ohà!, i tots dos col·laboràvem recíprocament al programa de l’altre. Més enllà, vam estar junts durant dues temporades (ell en antena i jo entre bambalines) quan ell presentava el No t’he sentit! que es feia a la mateixa emissora. Grans moments i millor persona! No cal dir que vam intentar arrencar algun projecte plegats, però no hi havia efectius econòmics interessats per part de les empreses on ens coneixien. M’alegra molt que segueixi al món de la ràdio professional i volia aprofitar l’avinentesa per recordar a tothom que aquest home també canta als ThEsfinters i que la seva veu és una autèntica delícia! (A més dibuixa! Va col·laborar a un bon grapat de Harry Potra!)

És un tro d’home inoblidable!

😉

Mostrar l'entrada · Comentaris [ 0 ]

Tanco el tema d'Ona fm, va!

Només una cosa més! (I tanco aquesta cua d’imatges i muntatges…) He trobat uns quants fotomunatges derivats de coses de la ràdio que vam anar penjant a Internet i faig una entradeta més, va…

Aquí un enllaç al Facebook d’Ona fm, on hi ha el vídeo que vam muntar amb en Medrano per celebrar l’aniversari de la ràdio. (L’animació és meva, i feta en dues tardes sense saber-ne massa de Flash. El so és del crac Medrano. Havia de ser la primera d’una llarga sèrie d’espots que faríem seguint aquest estil… però dies després de penjar-ho vaig acabar contracte.)

Aquí la web del Cap Nen Sense Joguina. Vaig col·laborar en les fotos d’objectes de 2008 i de 2009 i en la portada (dibuixos d’arbres de Nadal i tal).

I finalment, més arxius que he trobat per l’ordinador (muntatges promocionals de programes, dibuixos i campanya de Nadal d’Ona fm per la web):

Bons records.

Mostrar l'entrada · Comentaris [ 2 ]

Últims banners a Ona fm

Això ja és la cançó de l’enfadós, eh? Nooo, tranqui! Última entrada sobre banners, va, acabant el que venia d’aquí. Aquest cop són els que fan referència a les retransmissions en directe i, sobretot, a la recta final del Barça a la Lliga de Campions, amb fotomuntatges que van arribar-se a projectar davant del públic que assistia als programes com a públic. Va estar molt bé, i els muntatges van quedar simpàtics, no? (Sobretot en el del Senat Romà és on més vam dividir-nos la feina. A mi em van donar la foto amb les cares ja col·locades i vaig dedicar-me a posar els efectes d’envelliment i ajustar el que vaig saber.)

(L’última imatge pertany a un marcador que s’actualitzava en directe gràcies al gurú Jordi Medrano, gran dissenyador i programador de l’empresa amb qui tenia el plaer de complementar-me.)

Mostrar l'entrada · Comentaris [ 1 ]

Encara més banners

Segueixo el cicle de repàs de banners, seguint el fil d’aquí. Ara toquen banners amb un estil més definit, entrant a la dinàmica del que va ser la temporada un cop superada la fase experimental dels banners anteriors (clica-hi sobre per veure-ho millor):

🙂

Mostrar l'entrada · Comentaris [ 0 ]

Més banners a Ona fm

Això ve d’entrades anteriors (aquesta i aquesta). Sobre quan actualitzava la web d’Ona fm. Clar, com que m’enyoro segueixo ensenyant què hi vaig fer per rememorar la meva etapa laboral allà.

Avui toquen banners esportius (evolucionant l’estil) i els primers que vam fer de programes de ràdio no-específics d’esports:

S’hi nota l’evolució de l’estil. Vam començar amb aquelles lletrotes grosses i blanques per anar personalitzant més cada rètol. Es veu clarament quins són més vells, encara que m’han quedat un xic desordenats.

Mostrar l'entrada · Comentaris [ 0 ]

Logos de programes d'Ona fm

Vet aquí una de les coses on més bé m’ho vaig passar… Fent logos a tort i a dret:

Això eren algunes proves que he trobat per l’ordinador… I aquí un mural amb tots els logos “definitius” (clica-hi a sobre per veure-ho millor):

Tret del logo de l’emissora (que ja ens venia donat per dissenyadors de debò) i el de La Graderia i del Miopia, que són mèrit d’un altre company, la resta ho vaig fer amb molta llibertat i comoditat (seguint les directrius de l’empresa, clar).

Trobo que feien un conjunt molt variat i atractiu, la veritat. (Aquesta imatge com a fons de pantalla la vaig veure en més d’un ordinador de les oficines, he, he…)

🙂

Mostrar l'entrada · Comentaris [ 1 ]

Primers banners a Ona fm

Els últims dos anys he estat treballant a Ona fm. N’he parlat poc aquí perquè entenc que la feina que faig per a tercers es mereix discreció, i més quan hi estic contractat! No hi va haver sort i no em van renovar (cosa de crisi, van dir), tot i que he de confessar que m’enduc un gran record i una grata experiència. Enyoro MOLT aquella feina! (Una empresa gran però amb departaments petits on vaig acabar trobant el lloc perfecte per anar fent al meu ritme i amb suport, per bé que cada cop més lluny dels micròfons.)

Què hi feia? Sobretot actualitzava la web, però també tenia temps de merdejar amb el Photoshop creant banners, muntatges per presentacions i tot tipus d’elements derivats… I això era genial!

Segon anunci Ohà


Record Ohà 1

Record Ohà 2

Després de la mini campanya sobre el programa que hi vaig fer un estiu, lOhà!, vaig començar a fer els rètols de la web anunciant partits que es retransmetrien i tot plegat. Vet aquí els primers models (temptejant el terreny, i evolucionant l’estil):

(Aniré actualizant!)

Mostrar l'entrada · Comentaris [ 2 ]

Fotos a la feina

Si hi ha una cosa que em fa gràcia a la meva feina actual és que em fa fer una mica de tot (res que no hagués fet abans, però mai m’havia tocat fer-ho en una mateixa feina!). Mesclo els meus mínims coneixements informàtics amb els redactats periodístics, el grafisme digital, el vídeo i la fotografia. La part divertida és fer fotos als entrevistats que treuen el nas a l’emissora. Amb el permís del locutor i de la “víctima”, entro a mig programa, disparo tan discretament com puc i desapareixo, de puntetes, intentant no cridar l’atenció.

Algunes “víctimes” de renom han estat la Nina, la Lloll, l’Aída (aquella de la tele que parla en tercera persona i “en teoria” no és un personatge de ficció), en Joaquim Nadal (el primer polític que vaig entrevistar quan jo estudiava, per cert, i que segueix igual de sosso), la Beth, la Sílvia Marsó (una dona amb un atractiu natural que perdura), la Gonyalons, el Julito Iglesias (fa angúnia i tot, aquell noi, sobretot pel que deia fora d’antena), el Risto (i encara va esbossar un miiiig somriure que no ho era del tot), en Jordi Hereu i en Xavier Beltran (aquest últim és l’únic que em va deixar la sensació com de “ser de la família”, som si fos l’únic convidat amb qui tindria coses en comú per comentar).

Hum… Veig que la majoria de fotos que he recuperat són les de la secció femenina. Ja és això, ja.

Va, i una anècdota xorra: Normalment no parlo amb els entrevistats si no és que em saluden fora d’antena, tret de tres casos on van parlar de mi en directe. Però em fa gràcia el cas més “espinós”, que em va deixar sense paraules. Un locutor de la feina em va oferir la possiblitat de fer una secció regular setmanal al seu programa (la prepararia durant el meu temps lliure, fora de l’horari laboral). Jo tenia molt clar que volia fer-la de cinema, però aleshores no va poder ser perquè ja la tenia coberta. Així que ho vam deixar aparcat.

Més tard vaig començar a embrancar-me en altres projectes (còmics i teatre) i vaig quedar saturat i sense gens de temps lliure… I, com sol passar en aquests casos, aleshores va quedar lliure la plaça de comentarista de cinema al programa en qüestió! Arg! Sempre igual! I vaig haver de dir que no, amb molta ràbia per part meva, clar.

Com a propina, vaig estar uns dies rebent pressió “amistosa” del locutor en qüestió, que cada cop que jo anava a fer fotos als seus convidats ell aprofitava per recordar-me que m’havia ofert una secció, a veure si m’animava a fer-la! El súmmum d’aquesta conya va venir quan un dia vaig baixar a fer fotos a la Soraya, l’ex-cantant d’OT, a qui van avisar sobre el tema i ella personalment em va demanar que acceptés l’oferta del locutor en directe! (No cal dir que ho va fer amb un toc de picardia i una veu lleugerament insinuant.)

Com se li pot dir que no a una persona així? (No la conec gens com a cantant, i sóc mitòman només amb certes personalitats del món de la interpretació, la literatura i el cinema, però he de dir que al natural aquesta mossa impressiona molt.) No cal dir que li vaig somriure i vaig quedar-me sense paraules, fent fotos com a resposta.

De totes formes, un cop fora de l’estudi ja em vaig recuperar de la situació i segueixo com sempre; discret, fent fotos i el que toqui, enfeinat amb mil i una coses i sense secció de ràdio fins a nova ordre.
😉

Mostrar l'entrada · Comentaris [ 1 ]

Disset anys…

Em vaig fent gran, amb 26 anys a l’esquena. La nostàlgia ataca i em vénen records dels 17 i d’aquella lletra de cançó que els va dedicar George Moustaki

Però sempre hi ha alegries impagables, com el final de festa de l’últim OHÀ!, que ha estat antològic. Vet aquí un fons de pantalla i un record fotogràfic (clica-hi a sobre per veure-ho millor):

fpantallaptt_v1.jpg
recordptt_v1.jpg

També és la típica època que descobreixes que ja tens amics “adults” 7 anys més petits que tu! Molts dels quals et sobreviuran, amb una mica de sort (si el planeta no peta abans, vull dir). Pensaments macabres que apresen a fer-nos viure amb més interés i gaudint al màxim cada instant. Per això penso que amb l’OHÀ! he viscut: Que seria millorable? Segur. Però l’he assaborit moltíssim! Les bromes pesades amb la Lou, les presències estelars d’un gran grapat d’amics, el sentit de l’amistat i la col·laboració entre col·legues, el somni de treballar de debò en una ràdio, l’aparició estel·lar d’en Quim Bou per telèfon i la presència de Bizarre al directe… Tot molt emotiu.

Mostrar l'entrada · Comentaris [ 0 ]

Agost sorprenent…

És un mes bonic. Per bé i per mal.

Per : Faig ràdio, teatre i dibuixo.

Per mal: No tinc feina “en ferm” pel setembre i m’han tornat a destruir un dibuix que havia fet per a una entitat (n’han esborrat la meitat i me li han tret la firma; segur que si l’obra l’hagués feta algun artista local de renom això no li haurien fet… És el que té ser aficionat i desconegut! I encara no ho han pagat!).

Ei, però el “per bé” guanya al “per mal” 3 a 2!

😉

Més publicitat:

ohapropagv2.jpg
Mostrar l'entrada · Comentaris [ 0 ]

De cul…

Aquest estiu estic assajant La filla del mar amb els Amics de Balenyà, preparant la meva propera independització, compilant peces a poc a poc per ressucitar el meu ordinador difunt, començant a preocupar-me per buscar feina a partir de setembre, preparant el proper semestre i invertint un munt d’hores en el programa:

dipticOHA.jpg

Vaja, que de nou visc un d’aquells estius on tots els projectes que tenia fets des de Nadal (còmics, viatges, curtmetratges…) han hagut de quedar aparcats! Un estiu, això sí, on vaig al 100% d’ocupació! I m’agrada.

🙂

Mostrar l'entrada · Comentaris [ 0 ]

OHÀ!

Ohà! vol dir “Bon dia!” en japonès! A partir de demà intentaré dir bon dia de dilluns a divendres a Ona.FM… Només fins l’última setmana d’agost. Tremolo com un flam, però després de més de 10 anys fent ràdio com a afició, em sento com si visqués un somni! (Esperem que no esdevingui un malson!) Apa-li, OHÀ a tothom!

propoha.png

(Toquem ferro perquè tot surti rodat!)

Ep, on es pot sentir? Aquí, aquí:

(I a Osona l’ona no arriba massa bé. Vaja, que em salvaré de crítiques familiars!)

😉

Mostrar l'entrada · Comentaris [ 0 ]