Tag Archives | TVC

Marató per la pobresa a TV3

Encara que l’anunci amb el joc de les cadires seria més realista així:

Mostrar l'entrada · Comentaris [ 0 ]

Les càmeres de TV3

No acostumo a parlar massa de feines no relacionades amb dibuixos i còmics, per aquí. Almenys no fins que ha passat un marge de temps prudencial per no dir res que no toqui. En tot cas, aprofito per mostrar una de les coses que vaig coordinar durant una de les meves estades per TV3: La creació del “canal virtual” de les Càmeres de TV3! I ja s’ha fet públic.

Molt relaxant i recomanable.

Mostrar l'entrada · Comentaris [ 2 ]

Aquí, TV3

Gran estiu (i moltíssima feina) treballant de temporer a la Corpo, preparant els continguts de les seves webs (hi vaig treballar mig any fa una colla de mesos). La feina més remarcable (a banda de fer fotos, escriure alguns textos i participar en el desenvolupament de les estructures d’algunes webs) ha estat editar i/o gravar els vídeos que porten una “E” dins d’aquesta web.

A destacar el de l’Albert Om, el de Ventdelplà o La Riera. N’hi ha alguns que van ser un autèntic repte (vaig passar moltes novatades, però tot enriqueix!):

Continue Reading →

Mostrar l'entrada · Comentaris [ 0 ]

Veure la tele a través de Guifi.net…

A casa em connecto a través de Guifi.Net. Lògicament, un recurs que funciona a través d’iniciatives públiques i desinteressades encara presenta moltes limitacions: Res de P2P, res de jocs multijugador, hores sense connexió tot sovint (últimament massa sovint, però sembla que tornem a anar bé), res de POP3 (mails només via web) i a més tenim webs on la nostra connexió via Proxy suposa un problema per gaudir dels seus continguts. Una d’aquestes és, curiosament, la de 3 a la carta. No podem veure els vídeos: Diu que no estan disponibles (mentida, perquè al pis de sota tenen connexió “normal” i bé que hi entren).

Per sort, he trobat un sistema molt bo: Baixar-me els arxius de vídeos en Flash que tenen a la web i veure’ls directament des de l’ordinador. El problema és que cal fer-ho amb un mètode “alternatiu”, gens oficial, però no pas il·legal mentre no es notifiqui el contrari. A més, és un sistema seguint passos senzills amb el navegador, sense cap programa de dubtosa procedència. Ho vaig trobar aquí i aquí, i ho cito:

Como descargar vídeos de 3alacarta en TV3
Posted by Jesus (blog.tvalacarta.info)

Con el catálogo tan impresionante que tiene TV3 en su servicio de televisión a la carta, es una pena que no permitan la descarga de los vídeos. Yo me he bajado casi todos los vídeos de la sección HD, y sería muy de agradecer que se permitiera con el resto.

He leído por ahí que puede descargarse usando Orbit Downloader, pero a mí este programa no me ha acabado nunca de gustar porque tiene una forma de operar un tanto extraña. Supongo que con Replay Media Catcher también será posible, pues implementa un montón de protocolos entre los que se encuentra el RTMP que usan TVE y TV3. El problema es que es comercial y algo carillo.

Si te pasa lo mismo que a mí con esos programas y quieres descargarte un vídeo, puedes usar un mecanismo similar al que se emplea para descargar vídeos de TVE. El proceso paso a paso es el siguiente:

 • Elige el vídeo que te interesa y accede a su página. En este caso vamos a coger un capítulo de “Los 4 fantásticos”.

http://www.tv3.cat/videos/935469/La-cura

 • Teclea la siguiente URL en el navegador sustituyendo el código de tu vídeo en la parte resaltada en rojo:

http://www.tv3.cat/su/tvc/tvcConditionalAccess.jsp?ID=935469&QUALITY=H&FORMAT=FLV&rnd=481353

 • Obtendrás un fichero XML con los datos del vídeo, donde puede verse la URL del vídeo con el protocolo RTMP. XBMC aún no soporta este protocolo, pero parece que en próximas versiones lo hará.

 • He resaltado con un recuadro la URL del vídeo que he elegido (ojo, sin el interrogante):

rtmp://flv-500-str.tv3.cat/ondemand/g/tvcatalunya/3/0/1230570982703.flv

 • Si cambias el protocolo de RTMP a HTTP y eliminas las zonas resaltadas en rojo, puedes transformar la URL en una que puedas descargar fácilmente:

http://flv-500.tv3.cat/g/tvcatalunya/3/0/1230570982703.flv

Para los que tengan curiosidad sobre cómo he obtenido estos datos, hay que emplear herramientas que capturen el tráfico HTTP entre el navegador y el servidor, mientras interactúas con la página.

Yo utilizo una herramienta que se llama HttpWatch, aunque también puedes utilizar un sniffer como Wireshark.

Actualización

Si éste método no te funciona puede que el vídeo no sea FLV, sino WMV. Prueba con esta otra página:

Cómo descargar vídeos antiguos de 3alacarta en TV3
Posted by Jesus (blog.tvalacarta.info)

Este post es una actualización de este otro que describir los pasos para descargar un vídeo del servicio 3alacarta de TV3.

A raíz de las dudas que habéis ido trasladando en los comentarios hemos descubierto que hay algunos vídeos, al parecer los más antiguos, que se publican usando un protocolo distinto (MMS).

La forma de descargar estos vídeos es sencilla (más que los otros) usando el navegador Firefox, y el gestor de descargas Flashget. Las capturas son de la versión 1.9.6.1073.

3alacarta-mms-1

 • Dale a reproducir el vídeo, y espera a que empiece a salir la imagen.

3alacarta-mms-2

 • Con el botón derecho del ratón sobre el vídeo, elige la opción “Propiedades”

3alacarta-mms-3

 • Copia la URL del vídeo del apartado “Ubicación”.

3alacarta-mms-4

 • En el ejemplo es:

http://www.tv3.cat/su/tvc/tvcConditionalAccess.jsp?ALTERNATE=YES&ID_BACKUP=&ID=215746609&QUALITY=H&FORMAT=WM

 • Si la pones en el navegador directamente empezará a reproducir el vídeo, así que lo mejor es que te vayas al Flashget y la descarges desde ahí. Dale al botón “Nueva” y pon la URL en el primer campo “URL”. Si la has copiado en el portapapeles saldrá automáticamente.
 • En el nombre del fichero que aparece en “Renombrar” pon “direccion.txt”, porque lo que vas a descargar es un fichero de texto.

3alacarta-mms-5

 • Una vez descargado, vete a la carpeta “Descargados” del flashget y aparecerá el fichero. Si le das INTRO lo abrirás con el bloc de notas o similar.

3alacarta-mms-6

3alacarta-mms-url

 • En el ejemplo se ve la URL de descarga del vídeo, que en este caso es:

mms://3alacarta500.tvcatalunya.com/_!/tvcatalunya/3/2/215747223.wmv?auth=db.c6ayaSbTbldbb7dHapdlaodPd2aMcGc.-bjTwKz-8-vga-KEpjG-o7kek8sdm6o8ken9khojsjmll9r6nandoakekcs8mepmlhomkaojsjmlmlshojospklklktJnwpmlhomlJoosn&aifp=fhgt&WMCache=0

 • Si la añades ahora a Flashget te descargará el vídeo.

La URL es distinta cada vez, así que no valen las que he puesto en el ejemplo. Es una técnica que se emplea para evitar que la gente ponga enlaces directos a tus vídeos sin pasar por tu web.

Espero que esto despeje las dudas :)

Vinga, espero que hagi estat d’utilitat, que a mi me’n fa molta!
😀

Mostrar l'entrada · Comentaris [ 3 ]

Fent el soldat i retorn a "el pis"

Buf! Revisat el Saló del Manga, el Festival de Sitges i Nova York, ara només dir que el desembre començo a treballar com a redactor de continguts i grafista al Departament Editorial d’un mitjà estatal important. Quins nervis!

Tema SERRALLONGA (just abans de marxar a NY vaig anar a fer de soldat pel telefilm de TVC). La veritat és que pot molt ben ser que no surti massa, a la pel·li, o només d’esquena. El cas és que em van posar a la cua dels soldats i la càmera no em va ser massa favorable. Però mai se sap; l’important és que com a soldat vaig cobrar més que com a cadàver! (Que era el paper inicial que havia de fer!) I cal agrair el dinar! Fabulós i complet! I es podia repetir de tot! Però el millor va ser l’ambient! Va haver-hi una bona camaraderia entre els soldats i a l’hora de dinar allò semblava més una cantina medieval que altra cosa. Una veritable regressió!

I, amb la ximpleria, aquest any ha estat un dels més creatius quant a interpretació:

caretones.gif

A la primera meitat de 2007 recupero en Macavity, el gat més malvat del món; / setmanes després, hereto l’Eddie Lyons, un germà ric amb final tràgic que l’actor que ja l’havia fet no podia reemprendre / i, passat l’estiu, hereto per indisposició d’un altre actor en Pere Màrtir, un rabiós casanova que va robar molts cors (el meu inclòs) / per passar a fer el “típic soldat ras”, de SERRALLONGA / i, un cop a Nova York, The Freak, coprotagonista del curt The Cannibal, rodat en 16 mm.

I acabo amb una reflexió d’aquelles meves: Ara visc en parell al pis on vaig viure els 16 primers anys de la meva vida. I es nota. A les primeres setmanes encara m’era estrany (un lloc nou, encara que conegut), però al cap d’un mes em sorprenc a mi mateix visitant les habitacions que freqüentava quan era petit per error: O sigui, penso que vull anar a l’habitació on dormo a buscar nosequè, i sense adonar-me’n em fico a una habitació on només tenim trastos, ara!

És sorprenent com treballa el subconscient…

Aquell pis me’l conec tant que acostumo a passejar-m’hi de nit amb els llums tancats sense problemes. Fins i tot pujo l’escala veïnal a les fosques! La memòria humana és molt curiosa.

Torno a ser a casa! I provoca una sensació molt especial, com si cada racó guardés antics records meus que m’aniran retornant a mesura que hi vagi vivint de nou. I a mesura que hi torni a viure i hi desapareixin els rastres encara presents dels anteriors llogaters tornaré a omplir el pis de nous records d’una nova etapa de la meva vida. Preciós.

Encara no hi estem plenament instal·lats, que falten moltes coses, però sense adonar-me’n em trobo que ja sóc a casa. Sempre ha estat casa meva i ara ho torna a ser. I em provoca una sensació molt especial, com si cada racó guardés antics records meus que m’aniran retornant a mesura que hi vagi vivint de nou. I a mesura que hi torni a viure i hi desapareixin els rastres encara presents dels anteriors llogaters tornaré a omplir el pis de nous records d’una nova etapa de la meva vida. Preciós.

Mostrar l'entrada · Comentaris [ 14 ]

Figurant com a soldat

Abans de fugir a NY, puc dir ben orgullós que he figurat “de figurant” en una escena de matances pel telefilm sobre SERRALLONGA que prepara TVC.

La gràcia és que havia de ser una de les víctimes del poble on hi ha els soldats fent la matança… i ja em flipava imaginant-me reprenent un rol de “màrtir” com a La filla del mar i obrint un post nou que es digués “Han mort en Pere Màrtir (un altre cop)” o similars…

I apa, no ha estat així:

srrallonga.jpgEn presentar-me a la prova de vestuari han decidit que feia més planta de soldat que de cadàver i m’han canviat el paper! Molt curiós. Doncs apa, seré soldat. A veure si és veritat, tot i que seré el típic figurant que segurament no sortirà a cap pla final! I juro i perjuro que intentaré oblidar-lo a Nova York! (Quins nervis, que demà passat marxem! Aaaaaaagh!)

See you!

😀

Mostrar l'entrada · Comentaris [ 4 ]