L'entrenador de serps

Amb goig i il·lusió aprofito l’ocasió per convidar a tothom qui vulgui a la presentació d’un conte. És un que narra una història per a nens i nenes que ja tinguin més de 7 anys al calaix; sobre un noi, en Jan, sol a casa i avorrit, a qui se li acut una idea genial per distreure’s: fer d’entrenador de natació sincronitzada a l’Ona, l’Ina, l’Ota i l’Usca. Llançat a una cursa contra rellotge per reunir les seves nedadores, s’anirà trobant amb tot de sorpreses fins aconseguir el seu propòsit. I és que totes quatre atletes són… serps d’aigua.

És un conte escrit per la Cè, la Mercè Masnou (Han segrestat les bessones, Kadingir – El ceptre de Zink…) i que he tingut el plaer d’il·lustrar! El meu primer encàrrec “més professional que mai”! I, es clar, la cosa fa il·lusió! Es titula

L’entrenador de serps, i el presentarem el proper dijous 19 d’abril (ara quan comenci el Saló del Còmic) a les 8 del vespre a la Llibreria Casa Anita de Gràcia (Carrer Santa Eugènia, 7). A més, la presentació es farà a càrrec de l’escriptor Oriol Vergés

I la cosa encara fa més il·lusió! Oriol Vergés és el primer escriptor de “renom” amb qui vaig parlar… I és que, fa anys, quan era un estudiant d’Institut menor d’edat, vaig participar a la Marató de TV3 sobre malalties cardíaques: Al poble es va organitzar una recapta benèfica i van convocar tot d’il·lustradors importants de la comarca i rodalies, entre els quals la Pilarín Bayés i un pintor local que donava classes a l’escola de dibuix. El pintor va declinar amablement la invitació perquè volia organitzar l’assumpte, i ens va trucar a mi i a una altra noia perquè anéssim a fer els dibuixos allí en representació de l’escola del poble (on jo havia estudiat uns anyets de ben petit, abans d’anar a fer còmic a Vic). La cosa consistia a il·lustrar els contes que l’alumnat local havia escrit sobre malalties del cor. I la gràcia és que també van venir un parell d’escriptors a escriure en directe! I un va ser l’Oriol Vergés, clar. Ell va escriure en directe un parell de contes ràpids que la Pilarín va il·lustrar. El que em feia il·lusió és que l’home va escollir el meu raconet (on jo dibuixava) per escriure en calma, i va donar-me conversa de tant en tant. (A mi em feia il·lusió que un escriptor professional em parlés directament, clar, i va quedar-me pel record aquella imatge propera de l’escriptor l’Oriol Vergés, juntament amb la seva pipa.) Quina gràcia que ara presenti un conte que he il·lustrat! La vida dóna voltes!

Ep, i una última hora: el dilluns 23 d’abril a partir de les 6 estarem signant contes al Palau Robert de Barcelona! Com que m’imagino que tindrem poca feina, qui corri per allí i vulgui venir a fer petar la xerrada, serà benvingut/da!

Ah, i el Potra 4 a la venda el dia 19!
p2HPotra4.gif

(Ep! Al Saló del Còmic, eh?)

Hum… Potser que em dediqui a fer una mica de deures de la Uni, que ho porto fatal. No us estranyi si no dic res durant unes setmanes!

🙂

,

0 Responses to L'entrenador de serps