Glénat en català!

Gràcies a Glénat tenim tres sèries manga en català; dues obertes i una de tancada:

Naruto, per una banda, ja té deu números en català. Està considerada l’equivalent a Bola de Drac de la dècada actual i narra la història d’un noi hiperactiu d’origen incert que vol esdevenir un heroi entre els ninges: doncs imagineu que és algú amb la força en potència d’en Goku però amb la picardia d’en Bart Simpson i el caràcter d’en Shin-Chan… Ai! El sorprenent és com va arribar a ser un fenomen al nostre país abans que n’arribés la sèrie o algun videojoc.

Kishimoto, M. Naruto. Glénat, 2006. 192 pàg. 5€ | B/N

I, per una altra banda, Inu-Yasha de Rumiko Takahashi (Ranma 1/2 i Lamu) explica la història d’un semidimoni captiu d’una mortal. Amor, humor i passió amb un farciment d’aventures de fantasia que estan causant estralls entre els aficionas al gènere. (Tinc una mica aficionada al rol que s’hi ha enganxat de mala manera i té tota una teoria sobre quins jocs de rol podria haver fet servir la Rumiko per crear tota la fauna d’aquest còmic.) TVC n’emet la sèrie de dibuixos i Glénat ja ha publicat 19 números del còmic en català.

Takahashi, R. Inu-Yasha. Glénat, 2005-06. 192 pàg. 5€ | B/N

A més, ambdues sèries surten amb un preu més econòmic que les seves versions en espanyol! (Malauradament, han sortit amb molt retard en comparació a les seves versions en espanyol, on Naruto ja té 25 números i Inu-Yasha 43, cosa que suposa un contratemps pel públic català que va començar a comprar-los en castellà pensant que mai sortirien en la seva llengua!) En tot cas, el moviment otaku de Catalunya està d’enhorabona! Des d’aquí només queda agrair la iniciativa i desitjar-li el millor! I toquem ferro, perquè sembla que l’aposta funciona:

Glénat s’ha atrevit, recentment, amb un clàssic de la televisió dels noranta: Musculman. Després de molt estira i arronsa (l’editorial nipona tenia els originals extraviats), van presentar l’aposta més gran del passat Saló del Manga, que ens retorna en Musculator en català, amb en Mitsu, en Robin de les Estrelles o en Decta Cúbitus. Mítics personatges creats per Nakai i Shimada a finals dels setanta, alguns d’ells proposats i inventats pels propis lectors (!). L’èxit va propiciar una sèrie regular que va anar prenent cos deixant de banda l’humor desenfrenat i escatològic, afegint continuïtat a les aventures de l’heroi i una pinzellada de dramatisme. Compta amb dues sèries de televisió, pel·lícules i videojocs (sense comptar tot el que ha generat la seva seqüela; Musculman II, que narra les aventures del seu fill i segueix oberta). Aquí es publicarà la primera sèrie tancada del personatge en 18 reculls, on el primer ja mostra com en Musculman passa de viure capítols inconnexos a començar a definir-se en la continuïtat més rigorosa que tindrà lloc als volums següents. Quants records! Dolça nostalgia! (I ja ha sortit el número 5, eh!)
Yudetamago (Nakai; Shimada). Musculman. Glénat, 2006. Sèrie limitada de 18 núms. de 368 pàg. 10€/tom | B/N

Sóc molt fort i el meu nom és Musculator, i menjo molta carn perquè m’agrada molt!

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari