Personatge: En Xaqui

Quan era petit em vaig inventar un munt de personatges, com deu fer la majoria de canalla. Recordo que imaginava un munt d’històries abans d’anar a dormir, quan m’obligaven a tancar el llum fins que m’adormia del tot. Aquell material el guardo en la seva majoria en el record (i gairebé tot eren versions o amalgames del que llegia a llibres i còmics o veia per televisió). Només un personatge fruit d’algunes nits d’insomni ha acabat publicat, de moment: En Xaqui, un xai de poble que aprecio molt, encara que alguna vegada m’ha portat disgustos.

El xaiet va néixer a l’institut, quan jo hi estudiava. Era un personatge mut d’una revisteta on col·laborava (El Max) i que quan es va quedar orfe (perquè la publicació va tancar) vaig decidir reaprofitar-lo a la revista local mensual El Portal, on hi feia una vinyeta còmica de temàtica general des de feia un parell d’anyets. Així és com en Xaqui (que deu el nom a un dels companys de classe) va arribar a ser el protagonista d’una tira periòdica que encara avui dia se segueix publicant (des de 1997).

Algunes tires recents, va (típica del canvi d’any, una de surrealista i una sobre treballs d’institut tot recreant l’ambient dels seus orígens):

Buf, alguna té faltes d’ortografia! Aix…

One Response to Personatge: En Xaqui