'Pesadillas' després del Saló…

Sí, sí, el Saló del Còmic va acabar fa ben bé una setmana i jo vaig anant xino-xano i a la meva bola… Al cap i a la fi la secció no es diu “L’actualitat més rabiosa dels còmics més actuals”!

Repasso un altre clàssic (i en quatre dies repassaré algunes reedicions xules):

Bola de drac, Mazinger Zeta, Heidi i Marco van obrir els ulls de molts infants al dibuix nipó. Ja més crescudetes, aquelles generacions van permetre l’entrada de l’animació japonesa als cinemes del nostre país gràcies a l’èxit que va suposar l’estrena d’Akira, de Katsuhiro Otomo. Fa dies, l’editorial Norma va apostar per reeditar de nou Akira en sis volums (la versió acolorida pel pioner Steve Oliff però directament traduïda de l’original japonès). Juntament amb aquesta edició “remasteritzada” han reeditat “Domu”, el Pesadillas d’Otomo… Que a mi em sonava moltíssim, perquè uns amics me’n parlaven com si fos una gènesi de l’univers… I només tenien raó en part: S’hi troben bases argumentals i visuals del que més tard l’autor desenvoluparia a Akira.

Argument: En una urbanització d’edificis vertiginosos que contrasten amb l’entorn, hi té lloc un duel a mort entre l’ancià assassí Cho-San i la petita Etsuko, que tenen poders telecinèsics en comú.

Autistes, policies, col·leccionistes, detectius, famílies desestructurades, persecucions pels aires i destruccions explosives conformen aquest curiós preludi indirecte d’Akira. Un bon punt de partida per explorar un referent del còmic mundial com ho és Katsuhiro Otomo i endinsar-se en un clàssic. Això sí; és un volum enorme que costa 13€ i la història és fa més aviat curta i simple. Va dedicat sobretot a aficionats de l’autor, a curiosos de la destrucció d’edificis enormes o comicòlegs d’aquests que busquen els orígens de grans clàssics. Si busqueu la intensitat argumental d’Akira… “to another thing, butterfly“!

Otomo, Katsuhiro. Pesadillas. Norma Editorial, 2005. 250 pàg. B/N

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari