Barça, dibuixos i l'ajuntament

El Barça guanya i jo tenia a punt una tira còmica quan perdia. L’he hagut de canviar a l’últim moment. Surt divendres. He anat just. Els maquetadors em degollaran viu!

CANVI DE TEMA:
Fa unes setmanes, un amic va venir a encarregar-me un dibuix d’un dia per l’altre per una activitat local que organitzava un Ajuntament. L’amic venia de bona fe (era voluntari; no pas funcionari), i els de l’Ajuntament el van prevenir que no sabien si jo cobraria o no. Per l’amic vaig fer el dibuix en tres hores, amb ell al costat donant el vist-i-plau per aconseguir resultats òptims a l’instant. Ell es va comprometre que sortiria tal qual, sense modificacioncs, i que en farien samarretes.

A dia d’avui:
– Van sortir uns cartells farcits amb munts de lletra aprofitant CADA raconet de la il·lustració (fins i tot els espais en blanc de DINS de la il·lustració en sí!).
– La lletra dels cartells era feta amb la font COMIC SANS (que encara ignoro com és que hi ha gent que pretesament entén la joventut i utilitza aquesta font creient que “connecta” i transmet “bon rotllo”), que enllardosia les lletres pròpies que jo hi havia dibuixat a mà alçada (quina vergonya!).
– Els tríptics eren igual però en blanc i negre.
– I fins aquest diumenge no van sortir les samarretes: Amb un dibuix/logo/disseny fet per algú altre. “És que les samarretes havien de ser en blanc i negre i aquella il·lustració era en color!”, es veu que van justificar els organitzadors. (Emmm… Si algú no sap canviar els colors d’una il·lustració es pot demanar al propi autor que hi faci algun canvi ràpid; ni que sigui per quedar bé amb el paio que va fer la il·lustració de forma voluntària. Sembla que per ser voluntari es menystingui la feina feia!) El meu amic, avergonyit, s’ha disculpat pel mal tracte rebut (ell només tenia la missió d’aconseguir el dibuix, i va queixar-se degudament de cada cagada que l’Ajuntament va fer, tot i que sembla que no serveix de res!).
– Es clar, i no he cobrat res. I no hi ha expectatives de fer-ho.

Sé que són bona gent i que tindran les seves excuses, però hi ha d’haver límits; si volen voluntaris per trepitjar-los, amb mi que no hi comptin.

6 COMENTARI/s
meiko
Esborrar — 19/5/06
ho fa tothom això, a mi em van estar demanant amb insistencia una tira comica, m’asseguraven que la publicarien a la rebista del barri, i tot i tenir el meu numero de telefon no em van trucar per dir-me que havien canviat la data de entrega i no me la van publicar ni aquell mes ni el següent com em deien… al final a internet i gràcies…

marta_olletas
Esborrar — 19/5/06
Vam haver de fer una web per classe en parelles, i la meva companya no ho va entendre quan vaig riure a la seva proposta de fer els títols en Comic Sans. Veig que no estic sola.

Al final vaig acabar cedint, però, perquè ella no va acceptar com a argument “és que em fa ràbia”

meiko
Esborrar — 20/5/06
a mi tampoc m’agrada la comic sans per a les tires cómiques, no sé és una lletra… lletja

ma
Esborrar — 20/5/06
només cal buscar “comic sans” al google per veure la multitud de gent k no li agrada la font!

jpm
Esborrar — 26/5/06
Exacte! Doncs us n’explico una altra: Una editorial va publicar TOT UN LLIBRE amb la font COMIC SANS! Argument: L’autor trobava que així s’aproximaria als joves, que és a qui anava encarat. No ho trobeu molt malentès, això? Diria que és una lletra que només fa gràcia a qui la veu per primer cop i a la gent “madura d’enteniment” que creu que l’identifica amb els joves… Aisss. Sort que a les escoles de disseny (pel que em diu un amic), ja els deixen clar que han de lluitar contra aquesta aberració tipogràfica!
😉

Esborrar — 29/5/06
No sé, no trobo que la Comic Sans sigui dolenta “per si”. Abusar de qualsevol tipus de lletra és dolent, perquè cal relacionar-lo amb el contingut. Tant dolent és voler fer-ho tot en Comic Sans com fer-ho tot en Arial 12, molt visible però que també cansa. Home, seria pitjor fer-ho tot en Windings, no? ^_^

,

Els comentaris estan deshabilitats.