Còmics de "tota la vida" a Glénat

És curiós com el còmic segueix sent malconsiderat al nostre país encasellant-lo en el món “infantil”. I això que en català trobem més materials adult i adolescents que no pas infantil! (Per desgràcia, a banda d’algun barrufet la majoria de còmic infantil en català només es pot trobar entre les pàgines de la revista Cavall Fort!)

On són aquelles aventures moralistes que entretenien grans i petits en català? Lluny queden els Espirú i els Lucky Luke… I això que material per editar n’hi ha! I per això ja no sorprèn que una editorial posicionada com Glénat ofereixi còmics educatius al seu catàleg!

Glénat, seu del còmic manga en català, trangredint en altres àmbits amb la traducció de Kónig o Torpedo… i també dóna preu als lectors més joves!

Dues idees ràpides:

— L’entremaliat (primer premi Josep Coll), un còmic de Víctor Giménez, amb un estil visual molt amè, simpàtic i icònic, compendi del Cartoon clàssic i el modernisme contemporani. Encerta i afina bé amb una premissa original (el fill de Satanàs, obsessionat a interposar-se en el camí del noi més bo de la terra, haurà de lliurar una batalla entre el Bé i el Mal per sortir-se’n), però flaqueja en el tractament de personatges i la pròpia narració. Seria el còmic infantil “de tota la vida”, això sí; amb dobles lectures per un públic adult però buscant la simpatia i la camaraderia dels més joves. 56 pàgines / Color. 12 Euros.

— Els viatges d’Alix, un còmic poc “còmic”, en el sentit tècnic del terme. És una rara avis de Glénat, una sorpresa ben curiosa: Són compendis d’il·lustracions amb molta feina documental que bàsicament explica fets i curiositats amb una gran aportació gràfica. Documentació i educació a través d’un entorn de comicaire. Molt apte per a historiadors i educadors, i interessat sens dubte (a mi m’ha encantat el de Pompeia, tot i que també en tenen dedicats a Egipte i a Els Jocs Olímpics). 56 pàgines / Color. 10 Euros.

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari