De la seca a la meca: Astèrix i Gizaku

Sóc l’únic que troba un pèl fora de lloc la font tipogràfica que Salvat fa servir als Astèrix? És l’oficial? M’estic tornant vell i maniàtic… (Això últim és una observació.)

Per cert, per què Uderzo no es dedica a destrossar altres personatges seus?! Que deixi de publicar si no té res interessant a dir “de debò”! Ai, pobre Goscinny! La mort d’un guionista mai no havia deixat un buit tan gran. (I és llàstima perquè als primers àlbums orfes van gaudir d’una gran creativitat, com La gran rasa o El fill d’Astèrix.) Proposta per l’Uderzo: Per fer ximpleries dedica’t a explicar les aventures d’algun secundari o fes un spin-off, però deixa reposar l’Astèrix i l’Obèlix! Ais. La Rosa i l’Espasa era fluixot, El mal tràngol d’Obèlix sobrer, Latraviata poc efectiu, El cel ens cau al damunt nauseabund… (“Nauseabund”! Paraula que vaig aprendre llegint còmics perquè els personatges la feien servir, no pas perquè en fóssin!) I també tenim les compilacions de L’Astèrix mai vist i L’aniversari d’Astèrix i Obèlix (dos reculls plens de brossa que ben bé haurien servir per fer-ne un de sol de nivellet mitjà). Àlbums de la sèrie (importants pels col·leccionistes) però sense la grapa dels originals.

Oh, i avui he desenterrat Gizaku. El còmic “manga” (noti’s la més sincera ironia) basat en la pel·lícula de Filmax del mateix títol. De debò que costa entendre que hi hagi projectes que s’acabin tirant endavant i ningú intervingui en el procés dient coses com “Ei, escolti, voleu dir que és una bona idea?”. Bé, faig neteja per casa i volia comentar-ho en un racó o altre.

Va, per recuperar la figura del “guionista de qualitat”, torno a recomanar el gran llibre sobre Goscinny que Norma va editar. Com es troben a faltar guionistes així!

🙂

2 Responses to De la seca a la meca: Astèrix i Gizaku