'Blankets' dessota el llençol

Ieps, som-hi, doncs! A comentar còmics i novel·les gràfiques per a tothom!

Qui encara cregui que els infravalorats “còmics” són només per a ments infantils s’equivoca. Craig Thompson és un jove autor nord-americà que convencerà als més escèptics del contrari. Amb Goodbye, Chunky Rice (publicada en castellà per La Factoria) va guanyar el premi Harvey al millor Nou Talent i cinc anys més tard va presentar aquest Blankets (“llençols” en anglès), un volum enorme de 600 pàgines que ha arribat al nostre país amb una traducció catalana excel·lent (cosa poc habitual, últimament).

El seu entintat sec, amb influència declarada del francès Edmon Baudoin, juga amb un aparent traçat senzill que completa amb un gran ús de les ombres i els clarobscurs. A més, Thompson domina la màgia seqüencial de les vinyetes amb resultats sorprenents. Sens dubte, val els 35 euros que costa per l’emoció dels diàlegs, la intensitat de les situacions i la seva sinceritat.

Blankets explica la història d’en Craig i el seu primer amor adolescent, seguint paral·lelament la seva relació amb la família i el pas cap a la maduresa. Amb moments tan reals com la vida mateixa, Thompson presenta una història autobiogràfica, parant molta atenció al primer amor i la religió. Relata, amb intimitat, l’evolució i la maduració del protagonista a través dels seus dubtes, traumes i temors, amb una agradable mescla tragicòmica marcada pel cristianisme i una educació conservadora. I el més sorprenent: Malgrat l’extensió, la història es fa curta com un llençol sense fi.

Thompson, Craig. Blankets. Astiberri, 2004. 592 pàg. B/N

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari