Tag Archives | El Pirata Bo

El pirata bo, un cop més…

Sant Jordi m’ha permès tornar a dibuixar pirates:
Dibuix Pirata

Mostrar l'entrada · Comentaris [ 0 ]

Esbossos d’un segon pirata

La segona aventura de la saga del Pirata Bo va ser El pirata bo i l’Illa dels Imperfectes. Vaig provar algunes variacions en relació al conte anterior, i en vaig quedar ben content en general. Val, potser en canviaria una il·lustració concreta, però la resta va deixar bon gust de boca! Ara a esperar una tercera aventura…
De moment, un parell d’esbossos de la segona:

La portada, i tot seguit la desconstrucció d’una il·lustració interior amb una escena nocturna, on es veu tot el procés de l’esbós a l’entintat, la base de color gris, el fons i l’acabat final amb els efectes d’ombres, llum i textura:
Continue Reading →

Mostrar l'entrada · Comentaris [ 0 ]

Esbossos d’un primer pirata

El pirata bo va anar rodó (tot i que va estar ben bé un any en preparació): Em trobava en un ambient conegut amb uns referents coneguts i amb un autor amb qui ja havia fet còmics abans, en Joan Llongueras (Jun)! Va ser el meu segon conte. L’estil ja el tenia clar des del principi i no em vaig aventurar a provar canvis estètics. La idea bàsica era dissenyar personatges com si fóssin titelles en un decorat recargolat i amb un cert toc “cartoon”. Les primeres proves eren molt tètriques, però per petició editorial ben aviat ho vaig il·luminar tot. A continuació, esbossos inicials, la portada i quatre il·lustracions interiors:

Mostrar l'entrada · Comentaris [ 0 ]

Un nou pirata! I a concurs!

Bé, amb orgull i un somriure patern enorme rebem com es mereix El pirata bo i l’Illa dels Imperfectes:

La portada

Aquest conte és la continuació d’un altre títol de Joan Llongueras que també he tingut el goig d’il·lustrar, El pirata bo. Amb aquest últim, ja tinc tres contes publicats a Edicions del Pirata (els dos pirates, i L’entrenador de serps de Mercè Masnou), i agraït que fossin els primers a donar-me una oportunitat.

En tot cas, no deixeu de visitar la web oficial del Pirata Bo, que conté extres, biografies, noves il·lustracions i una notícia important: Resulta que el llibret participa als Premis la Llança! Si algú en té ganes, aneu i voteu! (El pirata corre a la secció de Juvenil i Infantil, clar.)

🙂

Mostrar l'entrada · Comentaris [ 0 ]

Presentant pirates i serps…

Gràcies als dos contes que he il·lustrat per a Edicions del Pirata he anat a presentacions a escoles i similars, a explicar a nens i nenes com van fer-se els dibuixos. He estat a centres de Montcada i Reixach o de El Vendrell parlant de com s’il·lustra cada conte. A banda, també vam muntar una presentació mutlitudinària a l’Estartit, en motiu del cap de setmana pirata. En la majoria de casos he fet les presentacions acompanyat de l’autora o l’autor, però en vaig arribar a fer una tot sol: I vaig aconseguir no avorrir l’audiència mentre els explicava els secrets que s’amagaven darrera els traços de cada personatge (n’estic content, perquè ni les organitzadores ni jo mateix teníem gaire clar si la xerrada entraria bé, i va funcionar!). En èpoques de crisi i falta de feina com la que vivim, és un goig poder presentar treballs que, per més que ja tenen algun anyet, es mantenen en forma i capten l’atenció del públic al qual van dirigits.

Mostrar l'entrada · Comentaris [ 1 ]

Bones festes!

La veritat és que mai no m’hauria imaginat aquesta postal de bones a primeres, però va anar sortint…

“Va, va, fem que el prota de El Pirata Bo surti cagant un Tió pirata. He, he… Serà molt entranyable i familiar! I ara els Reis, que podrien ser la resta de la tripulació de… Un moment, espera! No, que no és una postal per la web de El Pirata Bo, sinó per mi! Llavors que els Reis siguin altres personatges que m’hagin donat feina aquest any… Val, en Xaqui, la Nena (que acaba de tornar a impremta en un altre context) i en Logan. Però, ara què? Si escric un text d’acompanyament caldrà que expliqui una mica d’on vénen els personatges, no? Ais, però això és molt lleig, com molt ‘Santiago Segura’, anant explicant qui és cadascun del pal promoció i tal! No, no, val més que parlin per si sols… Clar! QUE PARLIN! I què dirien? Parlarien de la seva feina en aquesta postal, suposo… Però què hi fan, a la postal, clar? Espera, espera… Hi fan hores extres! Per la crisi, coi!”

Si és que mira que és lògic! Com mola quan són els personatges els que et munten l’escena i no pas tu a ells!

😉

Bon Nadal, bona sort, millors ànims i feliç 2009!

Mostrar l'entrada · Comentaris [ 4 ]