Tag Archives | Jun

‘Autovinyetes’ en acció…

Estic  començant a trastejar això dels “quadrats màgics” o les “autovinyetes” (que en deia en Jun). I res millor que fer-ho amb un petit homenatge a la feina que va fer el propi Jun al seu dia al DVG:

Déu vos guard - El clàssic    Valga'm Déu! - El piset de Gràcia    Primer de Primària

Un “quadrat màgic” en realitat té aquesta qualitat de “màgic” perquè en teoria la imatge s’actualitza amb cada nova tira de l’autor. La particularitat dels tres exemples anteriors és que, de moment, són sèries aturades. Per tant, són quadrats màgics estàtics. Poc “màgics”, vaja. Però potser en Jun s’anima a tornar-hi dia o altre. De moment, tenim enllaços directes als seus webcòmics clàssics! Déu vos guard, Valga’m Déu i Primer de Primària. (Sí, allò de “no utilitzar el nom de Déu en va” no anava amb ell.)

Bé, i seguint el camí emprès per diversos companys, com en Gargotaire, ofereixo la meva autovinyeta o “vinyetomàtica” (apa, a inventar conceptes i sinònims no ens guanya ningú!), per a Cap calent (ara que preparo la segona temporada):

Només s’ha de copiar i enganxar com a codi HTML allà on faci falta. Resultat:

Cap calent

Mostrar l'entrada · Comentaris [ 4 ]

Arrencant www.vinyeta.com

Molt bé, ja està en marxa.

Estat actual de tot això:

Gairebé 400 posts i 600 comentaris recuperats dels blogs “En un núvol d’aire” i “Els còmics d’en Jan“. He fet neteja de temes caducats o reiteratius, tot i que se m’hauran “colat” moltes coses. Ja aniré revisant què treure, i ja aviso que molt enllaços poden haver quedat inservibles (a vídeos de youtube caducats, a imatges retirades, a webs inexistents o que han canviat d’ubicació, etc). Confio que tot plegat no impedirà localitzar allò més imprescindible o les pistes adients que arribar-hi per una altra banda…

Capçalera

Per facilitar la navegació, he fet un repàs bastant exhaustiu d’etiquetes i categories, de manera que ara és molt senzill accedir a posts com els vídeos nostàlgics o curiosos que vaig anar penjant al seu dia. Trobareu a cada post les etiquetes i/o categories adients per anar connectant temes. Per exemple, per veure només els últims dibuixos que he anat penjant, es pot llistar aquesta categoria. O per veure les cròniques del Festival de Sitges, es pot clicar a aquesta etiqueta. O aquesta altra per accedir als pocs comentaris sobre videojocs que he fet… I de teca n’hi ha per no avorrir-s’hi! Fent el repàs he trobat cosetes “com a mínim” curioses com aquella carta que em van enviar després d’una entrevista de feina. (Una altra curiositat xorra: Aparentment, l’únic mes que no vaig penjar res des que vaig començar a escriure posts va ser el juliol de 2005.)

També he fet un nou missatge inicial, modificant el primer post de tots, explicant una mica la situació actual del bloc/blog.

Capçal

Pel que fa a tots els posts específics de “Els còmics d’en Jan” que hi havia fins ara penjats, es podran seguir al fil de la categoria pertinent. I qui vulgui seguir concretament el tema de Els còmics en còmic, ara té etiqueta pròpia!

Capçal

A poc a poc aniré polint tot això (disseny, traducció de textos de navegació, etc), i ja només queda agrair l’ajuda inestimable d’en Jun i en JotGi, assessorant-me en tot moment en aquesta nova aventura.

Ens llegim!

Mostrar l'entrada · Comentaris [ 3 ]

L'últim Potra de la fila

Sí, sí, sí! Estic treballant en l’últim Potra… (Torno a fer portada i, a més, 4 pàgines interiors.)

Com sempre… amb el temps en contra…

Però amb l’ajuda d’uns quants amics:

🙂

A banda d’en Quim Bou (el GRAN Quim Bou!) i en Pelut, que fan les seves pàgines, a les meves em visiten en Jun (a banda de dur la batuta de l’argument general –ai, ai!– i el dibuix i guió de la resta del còmic), en D’ni (cada cop té un estil més xulo i dinàmic! És genial!) i en Xevidom (professional a l’alça que era una de les meves frustracions; no haver pogut tenir-lo il·lustrant a cap Potra, cosa que ara solucionem ni que sigui a l’últim número!).

I m’agrada com queda en el conjunt de la saga. Potser serà la col·laboració més integrada en la història (quant a humor i enfoc) d’ençà la part de La Cabra Secreta! (He deixat de banda les meves anades d’olla, a contracor, però segurament amb un resultat més interessant pels que segueixen el nostre mag idiota…)

(Per cert, no només dibuixo Potra, que també faig una cosa un xic més grossa i atrevida per presentar a un concurs. Com que no crec que arribi a enlloc ja penjaré esbossos i parts acabades més endavant.)

Per ara, paciència… Que hi ha moooolta feina!

Mostrar l'entrada · Comentaris [ 1 ]

Apunt ràpid entre parèntesis!

(M’han tornat a demanar què en sé del desaparegut Jun, administrador i creador del web que m’hostatja, www.deuvosguard.com, fantabulós site que al seu dia havia arribat a tenir una quota de 5.000 visites diàries! Directament en sé poc, que fa un mes i pico que esperava resposta seva per arreglar alguns punts del blog i muntar un parell de webs que tenim emparaulades, i tot just ara ens hi hem tornat a posar… Però sé que està tornant a escriure tant entrades al seu blog com llibres i buscant feina per la temporada vinent. En tot cas, tinc entès que qui vulgui saber-ne més el trobarà de plena activitat al Facebook, on ha passat l’estiu!)
🙂

I avui… Germans de Sang torna a l’escenari! Només per un cap de setmana!

Mostrar l'entrada · Comentaris [ 0 ]

Tenim comentaris sobre còmics!

Uóoo! He estat el primer a sorprendre’m… Resulta que en Jun ha anat activant i revisant algunes opcions. Una de les quals ELS COMENTARIS! Sí, sí, sí!

Fa moooooolt temps, al sub-fòrum del DVG dedicat als còmics hi havia molta gent reclamant que es pogués comentar cada post meu. Jo sóc el primer que considero que sé molt poc, i, per tant, tot és suceptible de ser criticat, comentat i fins i tot corregit si s’escau!
🙂

L’important és que en Jun havia activat els comentaris ja fa dies! I jo sense saber-ho! I ara es pot comentar cada post! Per exemple, Mon va ampliar informació sobre WildC.A.T.s, que em vaig quedar curt (he de reconèixer que el tema de la fundació d’Image el vaig revisar per sobre, tot i que dues fonts consultades ho centralitzaven en Jim Lee i no m’hi vaig mirar més); Sin Paliativos ressenyava el “gustàs” de llegir el fabulós llibre sobre dibuixar còmics de l’Scott i en recomana d’altres; fonamental, aludit per les felicitacions al seu bloc de Còmics en català, respon; en pau-b comentava la seva afició pel còmic en català; i en Randu preguntava al post d’en Sergi Grapes si jo sabria el nom en català de les historietes de Philémon, del francès Fred…

ACTUALITZAT!

Philémon… RANDU! M’has deixat de pasta de moniato! Havia ben oblidat aquest personatge i les seves aventures surrealistes! A veure, ostres… Memòria, memòria! Ho he de tenir a casa, sinó, ja consultaré… Doncs ja està! Consultat! Ho he demanat a la font més directa: A la directora actual de Cavall Fort, l’escriptora Mercè Canela! I vet aquí la resposta:

Philémon, en català, es va dir “Filalici”. Així és com el va batejar l’Albert Jané, que va ser l’adaptador de les historietes que van sortir a Cavall Fort (catorze en total, publicades a la revista entre 1980 i 1989, dels números 415 al 659).

Genial, eh?! Informació de primera mà!

🙂

(Espero que hagi arribat a temps!)
Doncs apa, seguim aquí. “Anant fent”, que diuen.
😀

(Aquests dies de tanta feina se m’acumulen els còmics per llegir! Argh, la pila creix!)

Mostrar l'entrada · Comentaris [ 0 ]

Potra: Reedicions avortades

He d’entregar la setmana vinent uns treballs de la UOC i vaig de cul. A principis de mes hauria pogut avançar feina però em va tocar fer un intensiu de Potra.

🙂

No em va agradar massa com em va quedar la part del Potra V (ja a la venda), però vaig quedar prou satisfet amb els petits canvis i retocs que vam fer a les reedicions de tots els quatre Potra anteriors. La feina més dura va ser aconseguir distribuir el temps de dues setmanes entre les reedicions i l’últim número; i vaig acabar dedicant més hores a les reedicions, que tenien moltes xorradetes a solventar.

Ara ha començat el Saló (ahir, i amb exposicions molt recomanables, per cert!) i em toca acabar els treballs de la UOC, per la qual cosa podré gaudir poc de l’ambient comicaire (només hi seré un dia sencer; dissabte).

🙁

Per tant, imagina la meva frustració quan he descobert que els còmics que hem reimprès… s’han fet a partir dels arxius de la versió VELLA! SENSE els canvis ni els retocs que vam fer de cara a la reedició i pels quals vaig empenyorar la meva estada al Saló! O sigui; em quedo sense tenir la feina de dues setmanes publicada i sense poder estar al Saló per culpa de la mateixa feina que no ha estat publicada! Una emprenyada impressionant, vaja.

En Jun diu que investigarà, i afirma que ell va dur els arxius correctes i que ha de ser la gent de la copisteria qui l’ha cagada. M’imagino que sí, perquè ell va anar duent els arxius en comptagotes, a mesura que tancàvem cada reedició, i podria haver-se equivocat en un, però no EN TOTS ELS ARXIUS! Per tant i partint de la premissa d’en Jun, “nos huele” que algun llest de la copisteria va confondre els arxius nous amb els vells que tenien als seus disc durs i no va mirar pinyes! Patètic, la veritat. Val, culpa nostra de no haver revisat el material en anar-lo a recollir, també! Per no és excusa si la cagada inicial ve d’ells i nosaltres havíem entregat a temps tot el que tocava. Per tant, si és tal i com ha dit en Jun, cal tenir galtes per no mirar pinyes com ho fan a aquesta copisteria de Can Dragó!

I ara a veure què! Compensacions? Cagum la pell del llop!

Bof.

Apa, ja m’he desfogat. I tot i que segueixo de mala lluna pel tema dels nous Potra, res impedirà que gaudeixi del pòster que vaig aconseguir ahir quan vaig escapar-me unes horetes al Saló per descobrir la magnitud de la tragèdia:

Ais, que ja arriba! El 22 de maig! Nervis, nervis!

Mostrar l'entrada · Comentaris [ 13 ]

Amb la il·lusió de tornar a començar!

Ei! No tinc excusa. He tingut aquesta columna ben aturada, però per motius de pes: Fins a nova ordre, han cancel·lat la secció de còmics al setmanari on sortia publicada, i la resta de feinetes que faig a tort i a dret m’han mantingut ocupat sense poder actualitzar la web de còmics. Però intentaré posar-me mans a l’obra pel Saló del Còmic, que ja toca! (A més, la web va canviant d’aspecte cortesia d’en Jun, i això anima tornar mans a l’obra!)
(A més, estic buscant un nou mitjà escrit on publicar les columnes de nou! Que a la ràdio ja comento còmics sempre que puc, sí, però el mono de tornar a escriure en algun mitjà encara em dura!)

Per cert! Una situació que m’anima a reemprendre aviat els comentaris: L’altre dia estava llegint SIN CITY (Norma) en català mentre la meva xicota llegia WATCHMEN (Planeta) en català. És al·lucinant! Impensable, fa només dos o tres anys!


Ho vull celebrar recomanant la que podria ser la web definitiva sobre còmics en català (temps al temps i molts ànims i grans felicitacions als seus creadors!):

http://comicencatala.blogspot.com/

Ah, i que també tenen premis!

Premis ComiCat 2008

No els perdrem de vista!

🙂

Mostrar l'entrada · Comentaris [ 4 ]

Mode a prova d'errors

Hola!

En Jun m’ha dit que a poc a poc està ressucitant el seu DVG, que després de l’arrencada del nou any no han parat de sortir imprevistos i les bases de dades se li havien desquadrat deixant tot el web potes enlaire! (O sigui, la seva web central i totes les derivades!) Però sembla que anem recuperant la normalitat. Ara només li faltarà anar actualitzant el seu bloc al ritme habitual de seguida que comenci a anar alliberat de feina! Toquem ferro…

😉

PatgeGEN2008.jpgPer la meva banda, durant els dies que hi ha hagut problemes he perdut un parell de posts, però suposo que miraré de resumir el que volia explicar-hi el més aviat possible.

Parlant d’errors: No ho he pogut evitar i vaig tornar a ser patge un últim cop! Al poble, per la cercavila, ara fa una setmana i pico. Res espectacular, ja que estava un xic marejat i no vaig gaudir-ho gaire, però em feia il·lusió tornar-ho a fer per si en el futur la feina i altres obligacions ja no m’ho permeten! Tot un error; vaig acabar fet una sopa i sense esma per anar al sopar de patges post-rua! Però, en fi, almenys vaig satisfer el desig! O sigui que no em puc queixar!

🙂

Per la resta, com us prova el nou any?!

Mostrar l'entrada · Comentaris [ 7 ]

Jun's not there!

En Marc ha tornat a donar senyals de vida des de NY.

La meva germana ha tornat d’Itàlia i de l’aventura de l’Erasmus.

Jo m’estic independitzant amb la parella mentre busco feina…

Però en Jun… no hi és!

Els qui visiten sovint la web del deuvosguard.com s’hauran adonat que en Jun està bastant absent. Algunes persones m’han demanat “I què us porteu entre mans?”. Doncs ara us ho dic: Res. Tot el que tenim a mitges de moment està en “pause” perquè en Jun va sortir-li un imprevist que no ve al cas i va quedar ben destarotat a nivell laboral. Ara el problema és que no aconsegueix agafar el ritme normal… I aquí entro jo, amb un webcòmic (ara que ja fa un mes que no el veig):

junsnotthere.png

Si sou dels que us trobeu en situacions similars… No us quedeu amb les mans plegades! Ara toca aprofitar el temps lliure dels projectes “encallats” per tirar-ne d’altres endavant (per la meva banda, curts, viatges i teatre). Però aprofito l’avinentesa per animar en Jun a anar reprenent els temes aturats!

🙂

Mostrar l'entrada · Comentaris [ 18 ]

Oli de cop

Ja m’he embolicat a substituir algun actor que va malament d’horaris per assajar… Ara sortiré de secundari a GERMANS DE SANG i a la FILLA DEL MAR, amb el grup de Els Amics de Balenyà! Apa! Tres obres en un any! Això és nou…

🙂

gersang5.jpg

Per la resta… Tinc un company de fatigues desaparegut en combat! Ais…

junout.png

Oli de cop: L’altre dia vaig assajar amb l’Arnau, el prota de GERMANS…, i em vaig fúmer una bona nata a la mà. A l’instant vaig posar-me oli de cop a la zona afectada. Ostres! I funciona MOLT. (Feia temps que no l’utilitzava JUST DESPRÉS d’un cop.) Ep! Animo a tothom a provar-ho… Visca els remeis de tota la vida!

Tan de bo l’oli de cop arreglés això: L’ordinador ha dit prou per segon cop en menys d’un any… Es nota que fa cinc anys que no en canvio la placa base i ara ha decidit petar. És el que té això de ser un aparell utilitzat a diari… Però ara he d’estar a un ordinador provisional i dedicar el sou d’un meset de dibuixos a restaurar-lo de zero. (I la feinada que he tingut recuperant el material en què estava treballant ha estat de por! Visca les nits en blanc… Intentaré seguir actualitzant tot i no tenir ordinador, però.)

Mostrar l'entrada · Comentaris [ 0 ]

Saló del Còmic a la vista!

nullOstres, tenim el Saló del Còmic a sobre i no li hem dedicat cap article! I això que té un dels cartells més interessants dels últims anys!
Va, quatre apunts ràpids (ei, que si voleu saber com arribar-hi i tot això, visiteu la web oficial!):

No sabeu què comprar? A banda del primer interessant que et pot venir al cap, com Bone (Astiberri), Watchmen (Planeta) o Tom Strong (Norma), hi ha un munt de novetats que cada editorial comença a explotar a partir de ja! Però en tot cas, segur que l’opinió dels veritables entesos, els consumidors de còmics, prevaldrà… Tothom al Fòrum DVG a recomanar:

Fòrum sobre còmics
Quin és el vostre còmic (o manga) preferit?
Quin còmic llegirieu si el poguessiu aconseguir ara mateix?
ATENCIÓ, PREGUNTA (Última lectura cómico manguera…)

I si no en teniu prou, reviseu les recomanacions fetes en aquesta secció mateix.

Celebracions interessants i a tenir en compte: Norma celebra 30 anys, El Jueves 25, La Joso també 25 i Planeta DeAgostini Comics 20. Compte, que ens empatxaran de retrospectives (i que mai van malament, eh?).

Artistes de nivell que circularan per allà dia o altre: gairebé tota la plantilla de El Jueves, Joe Sacco, Quim Bou, Howard Chaykin, Jimmy Palmiotti, Alex Robinson, Enrique Breccia, Gipi, Amanda Conner, Étienne Davodeau o Christophe Blain. (Amb un llarg etcètera d’habituals autòctons, clar!)

I algunes curiositats més: 16.000 metres quadrats de superfície, entrada a 5 euros, exposicions dedicades a Astèrix, al còmic valencià i a historietes sobre la Història de Catalunya.

I apa, a preparar la cartera, que patirem! Per més informació, consulteu el PDF del Saló clicant aquí.

Ens veiem allà, suposo!

PC: Que no, Jun! No penso dir res de l’estand del Deuvosguard i de tot el que es podrà comprar allà! Mira que ets pesat, eh?!

Mostrar l'entrada · Comentaris [ 0 ]

Entre germans de sang…

Ara sí! Rebo uns dotze comentaris-brossa setmanals al bloc! Això és la guerra!

La setmana que ve, webcòmic. Aquesta toca parlar de teatre.

gersang5.jpg

Em fa molta il·lusió comentar l’èxit que ha tingut l’obra Germans de sang que han fet Els Amics a Els Hostalets de Balenyà! Els ha quedat mooolt bé, malgrat el playback! (La veritat és que no podia acostumar-me a sentir en Crosas o la Gonyalons en boca d’altres rostres, però la sincronització era clavada!) Em van explicar que no van poder cantar en directe perquè estaven assajant una altra obra quan se’ls va donar de baixa un actor principal i van haver “d’improvitzar” aquests Germans de sang (dirigits per Isabel Roma, amb algunes aportacions –segons m’han assegurat– del propi Roger Pera, que va interpretar l’obra en tres versions diferents i en va dirigir dues). Vaja, que amb les presses van arribar tan lluny com van poder! I la veritat és que no quedava gens malament; sobretot a les escenes corals.

Vet aquí l’Arnau (protagonista d’Entre Gats, per cert), posant-se a la butxaca el públic femení i part del masculí!

gersang1.jpg

I ara en Josep! Un altre gat, mogut i pelut a l’altra obra, aquí transformat en el finolis germà ric!

gersang2.jpg

En Jaume! Un home enooorme i amb una il·lusió inesgotable per fer teatre.

gersang3.jpg

I el quadre plàstic que clou la primera part; un dels moments d’aplaudiments més eufòrics!

gersang4.jpg

Tot un èxit. I és que el teatre “de poble” escala posicions fins al punt que anar a veure Grease a Barcelona ja és una autèntica pèrdua de temps i diners. Qui vol anar allà tenint el nivell que ja podem veure aquí?

I una exclusiva no-confirmada! Es diu que a principis d’estiu hi haurà un cap de setmana més d’Entre Gats! Motiu de pes per treure’m de la butxaca aquest fabulós fons d’escriptori (no hi surten tots els gats; no cabien a la foto!):

mostragats.gif

Al centre del cercle hi surten l’Arnau i en Josep, precisament!
(Clica a sobre la imatge per veure el fons de pantalla en sí!)

Miau!

Mostrar l'entrada · Comentaris [ 0 ]

Començar amb bon peu

«A nosaltres el SingStar ens va canviar la vida!»
—:: _Mò_ i arkitekt ::—

Doncs a mi m’han regalat això:

Que no té res a veure amb el SingStar… o potser una mica. Si l’un és per cantar… això són dues fabuloses pistes de ball DDR USB per a l’ordinador! Ara porto dos dies que només faig que saltar! (Un amic flipava quan em va trucar l’altre dia al matí i jo tenia la veu ronca com si dugués una ressaca de cavall!) Vejam si haurem trobat, per fi, un sistema per fer un mínim d’exercici!

😀

[Nota mental: DDR vol dir Dance Dance Revolution. Un dels noms, entre d’altres, que rep aquesta mena d’activitat! Cosa que no sabia fins ahir.]

ECSfiles.jpgFeia anys que no rebia un regal tan inesperat. Tota una sorpresa! (Kaaaaal-El, necessito consells teus, gran gurú del DDR! Ja tinc l’Stepmania! Quins coreografies recomanes?!) De moment he descobert els pacs d’un tal Elidas amb coreografies de cinema, Anime o videojocs! Uauh!

😀

Altres motius per començar l’any amb bon peu? Doncs una prova concertada per treballar a una empresa important (que tampoc vol dir res mentre no la superi), haver aprovat tots els treballs de la Universitat (només falten les proves finals per acabar el semestre amb èxit) i haver rebut un temptador encàrrec d’en Jun i la Cè pel qual estic rebent ànims i felicitacions d’amics i familiars.

Comencem l’any amb bon peu. Ara a veure on ens porta!

La veritat és allà fora. Al fons a l’esquerra.

Mostrar l'entrada · Comentaris [ 0 ]

A pocs minuts del 2007

No volia perdre l’oportunitat d’acomiadar l’any amb un webcòmic.

weblog18.gif

I un objectiu complert! He aconseguit acabar de veure tota la sèrie sencera de Conan, el nen del futur, de Hayao Miyazaki. Una d’aquelles clàssiques que de petit em va frepar però de la qual mai vaig poder veure el final. Doncs aquest any he anat veient quatre o cinc capítols al mes fins a acabar-la! (No tenia massa temps lliure, però veure el Barracuda del Capità Dyce reformat i el retorn a l’Illa Perduda –a l’últim capítol– ha valgut la pena.) Si voleu fons d’escriptori, vídeos i música de la sèrie, una web interessant és Highharbor.net (en francès, anglès i japonès).
Curiositats:

  • La sèrie de Conan, el nen del futur, segueix sent considerada una de les millors sèries d’animació (i més desconegudes) de la història.
  • Conan, el nen del futur, es basava lliurement en la novel·la The Incredible Tide, d’Alexander Key.
  • Tot i que existeix un film de 1999 anomenat Mirai Shounen Conan II – Taiga Daiboken (Future Boy Conan II – River Adventure), és una seqüela no oficial de la sèrie, sense cap relació amb l’equip de Miyasaki.
  • Alguns entesos consideren el film Laputa, el Castell del Cel, de Miyazaki, com una versió lliure del mateix director sobre la seva sèrie d’èxit Conan, el nen del futur.

I ja tenim el 2007 a sobre! Toca rumiar nous objectius… I és un any que es presenta doblement intens: Curts i ràdio amb en Marc, ràdio i còmics amb en Jun, il·lustracions amb la Cè i algunes fotos per poder-me mantenir. Si a més trobo alguna feina nova i sorprenent per poder-ne viure, ja serà un any rodó.

B O N _ A N Y _ N O U _ A _ T O T H O M/a!

Mostrar l'entrada · Comentaris [ 0 ]

Els esbossos de Kadingir (XIII)

«Vinga senyora, que encara belluga!»

13_esbossoszapp.gif

(Clica-hi a sobre per veure-ho ampliat!)

Els esbossos número XIII. Aquells que ni en Jun ni la Cè havien vist. Els vaig fer a la cantonada de les pàgines mentre llegia una còpia secreta del segon esborrany de El Senyor de Zapp, i he pensat fer la innocentada a públic i autors mostrant-les per primer cop amb un xic de color! A El Senyor de Zapp l’Ishtar comença a patir transformacions i es torna en una dona-salamandra mentre en Nakki esdevé una mena de salamandra-nana. L’Usumgal, per la seva banda, transforma tots els seus servents en cucs gegants, amb el quals ataca Zink. La cosa l’arreglen els tidnums, obsessionats al llarg de tota la novel·la a organitzar el mundial de volei-platja més important de Ki. (ÚBER-ESPÒILER, per cert!)

Mostrar l'entrada · Comentaris [ 0 ]