'L'Espasa Trencada' torna el juliol

Decidit! Aquest estiu canvio el format del meu quadern de bitàcola!

De moment… Recordeu en George Stobbard? Doncs bé; torna! (Estic parlant d’un videojoc, eh!)

Mentre la xarxa s’omple de friquis tocant els temes musicals de Monkey Island o Mario Bros i dels mugrons de Lara Croft, jo m’emociono amb el que va ser el millor digne successor de les grans aventures gràfiques de LucasArts; la saga Broken Sword (dels creadors del llegendari Beneath a Steel Sky; aquest joc i els dos primers de la saga de l’espasa trencada es poden tornar a jugar al Windows XP, a Linux o Apple gràcies a ScummVM : una oportunitat d’or pels qui creiem en una època passada on els videojocs eren millors).

A la primera entrega Broken Sword – The Shadow of the Templars, eres George Stobbart, un turista nord-americà que quedava involucrat en un atemptat a un cafè parisenc. Per la seva banda, començava a seguir el rastre de l’assassí fins que descobria una conspiració a escala internacional d’una secta de nous Templaris per recuperar el seu poder mitjançant forces sobrenaturals. En l’aventura coneixies un munt de personatges i la periodista francesa Nico. El joc també és en Game Boy i alguna altra consola (vaja, que és un clàssic de moltes plataformes!).

A la segona entrega Broken Sword – The Smoking Mirror, eres George Stobbart de nou (en PC tornava a fer-se servir el ratolí com a eina de joc), que tornava París, citat per la Nico. Allí descobria que estava segrestada i tocava alliberar-la. De resultes, descobria una tribu perduda d’inques que volien fer retornar del més enllà un esperit que podia acabar amb la Humanitat. Era una gran continuació de l’anterior amb poques millores gràfiques; les sorpreses venien del retorn d’antics personatges i dels viatges exòtics del protagonista, a nous indrets selvàtics i impressionants. Era d’agrair el gran sentit de l’humor del propi George, paròdia del prototip d’heroi nord-americà i turista tòpic ignorant.

A la tercera entrega Broken Sword – The Sleeping Dragon, eres George Stobbart de nou (aquí van decidir deixar de fer servir el ratolí! Greu error que els fans van criticar!). Ara, els gràfics en 3D (novetat!) mitjanets i, per la resta, mooolt bona continuitat amb les aventures anteriors. També podies controlar la Nico! La cosa començava amb un accident de George Stobbart a la selva i embolicant-se de nou amb els neoTemplaris! L’acció, per tant, tornava a París amb grans seqüències dins edificis abandonats i catacombes inexplorades properes als llocs mítics dels jocs anteriors. El final, potser massa passat de rosca (amb drac inclòs i llegenda de Sant Jordi!).

Ara estic feliç; han anunciat la QUARTA entrega! Revolution Software ha sabut mantenir un ritme propici i no perdre fans (cosa que sí que va passar amb l’Illa del Mono de LucasArts), i sembla que, a més, els fan cas! El nou joc, Broken Sword – The Angel of Death serà en 3D de nou, controlant a George Stobbart (amb l’imprescindible veu en espanyol de Tomás Rubio) i companyia. La novetat és que es RECUPERA l’ús del ratolí i preveuen adaptar la història a les expectatives dels fans! (Bé, l’anterior no era dolenta; simplement el final era massa passat de rosca.) En tot cas, es veu que hi haurà pocs canvis gràfics de l’anterior (no em sap greu, que ja era molt bo si no t’obsessiones per textures i parides similars com passa amb els jugadors típics de jocs de disparar a matar) i que es mantindrà l’alt nivell de diàlegs i enginy. Fabulós. Un aplaudiment i dempeus! L’estiu passat em vaig passar de nou l’1 i el 2. Aquest estiu repetiré el 3 i, de postres, el 4. Alegria, alegria!

,

Els comentaris estan deshabilitats.