L’infant trobat sense família

De vegades hi ha còmics que et transporten a un passat melangiós. De vespres escoltant històries dels avis sobre altres temps i sobre vides difícils. Històries tristes per a grans i petits, amb moments emotius i altres de divertits. Una època que retorna amb aquest còmic:

És per a tots els públics i combina dolçor i llàgrimes amb un polsim d’humor. És el torn de Remi – Sense Família, gran proposta de Rossell Còmics (www.rossellcomics.com). La jove editorial edita en espanyol una gran quantitat d’àlbums belgues (Nyx, Cañari, Okko o Tolriq), entre els quals hi ha aquest robí, que també ha editat en català. De traç dolç i delicat, Dégruel combina artesania i informàtica per posar en escena el clàssic literari francès que Hector Malot va escriure el 1878 (Sans Famille). Conta la història d’en Remi (que hem vist en Animé i tot), i és un infant venut per 30 francs a un vagabund, amb el qual voltarà per tot França acompanyat de les seves mascotes, fent un espectacle ambulant.

Una tragicomèdia dramàtica amb una molt bona edició catalana (numerada i tot) que només té una pega: l’editorial ha començat ha començat l’edició pel número 2 (sense l’1, que sí que han tret en espanyol), i això és un entrebanc arriscat que pot fer-li perdre un públic potencial que, d’altra banda, mereix de sobres per la qualitat de l’adaptació i la seva temàtica oberta a totes les edats.

Dégruel, Yann. Remi – Sense Família: Tom 2, la companyia del senyor Vitalis. Rossell, 2006. 40 pàg. 14€ | Color

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari