Oda breu a una gran revista!

Han passat moltes coses. Només dir que vull expressar tot el meu suport pel disbarat d’RBA d’autocensurar el setmanari El Jueves.


Els qui em coneixen saben que aquesta revista ha estat un dels meus grans referents pels pocs tastets de sàtira política que alguna vegada m’he atrevit a tirar endavant. I no cal dir que és una revista on he enviat material en més d’una ocasió, encegat per la grandiositat dels seus artistes (Ivà, JL Martín, Oscar, Monteys, Fontdevila, Mariel, Pallarès, Paco Alcázar…).

Fins i tot les últimes tires de Cap calent, amb la introducció d’un cameo del professor Cojonciano, pretenien ser una oda a una època més oberta, més anàrquica i de continguts desfrenats, simbolitzada per aquesta revista als anys 80-90.

Que l’editorial que ara la controla hagi decidit censurar-la és un cop molt dur a un equip de dibuixants i escriptors que sempre havien actuat amb llibertat (encara que els segrestéssin números els governants de torn). Les influències de “dalt” han fet de les seves, i és intolerable. O sigui que la sortida en massa d’alguns dibuixants emblemàtics de la revista simbolitza molt; fruit d’un Periodisme compromès (molt més que els dels qui hem estudiat Periodisme), una coherència inesgotable i un crit alt i fort a favor de la llibertat d’expressió.

Ara mateix aquesta revista es veurà obligada a una renovació,  i desitjo que sobrevisqui i pugui sortir-se’n, tot i que ara mateix el públic segurament s’hi posi de cul. Tan de bo El Jueves torni a ser el referent que em va robar el cor i on volia acabar treballant. Ara mateix em sento més identificat amb la gent compromesa que ha decidit abandonar un vaixell perquè els capitans han ordenat una ordre totalment contrària als valors d’antany i sense cap mena de justificació.

Ànims als qui surten, que esperem nous projectes de tots plegats! I molts ànims també als qui es queden, perquè el repte que els espera no serà fàcil. (Comprendreu que un boicot a RBA serà més que merescut!)

I endavant, que la setmana no ha acabat! Després d’un dijous sempre hi ha un divendres.

,

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari