Ostres, el balanç de l'any passat!

Iep, que acaba el mes de gener i encara no he fet el típic-tòpic balanç d’any! A més, un any especialment formós perquè des d’aquest raconet del DVG hem pogut recollir molts fruits en català! (Val a dir que alguns títols són de 2005, però com que no teníem aquesta secció, llavors, va bé recordar-los!) A cada títol hi poso l’enllaç corresponent a la ressenya que es va penjar aquí:

El retorn a la terra (volums 1 i, ara, també 2, de Bang Ediciones). Genial paròdia del xoc entre camp i ciutat de Ferri i Larcenet (per a majors de 7 anys).

Persèpolis (recopilatori de Norma). Sarcàstic i  sincer retrat social d’una noia iraniana en primera persona (per a majors de 13 anys).

Blankets (Astiberri). Magistral autobiografia molt ben traduïda sobre l’amor adolescent d’un jove catòlic als EUA (per a majors de 16 anys).

Inu-Yasha i Naruto (sèries obertes) i Musculman (sèrie tancada). Tres manga excel·lents en català (cortesia de Glénat) per a otakus majors de 13 anys.

– La poètica Sense l’ombra de les Torres (Norma) o la mítica Maus (Inrevés). De terroristes i nazis, d’Art Spiegelman (per a majors de 13 anys).

– Sense oblidar altres perles per a majors de 7 anys com l’art i humor absurd a Llops dins les parets (Astiberri) de Gaiman i McKean o el clàssic absolut per a totes les edats de Els Barrufets (Planeta).

– I com a complement, també cal esmentar Orn i les històries dels Abrafaxe.

Ara a veure si penso a enllaçar aquesta llista quan sigui Sant Jordi!

🙂

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari