Saló del Còmic i Comic Sans

S’acosta el Saló, s’acosta el Saló! (Del còmic.) Ai, carat! Veig que l’any passat no li vaig dedicar cap entrada! Doncs mira que hi ha anècdotes! Des d’un conegut molt patètic que es presentava als autors de forma realment estúpida a un muntatge que vam fer amb un company parodiant El caçador de cocodrils (amb càmera REAL) dins el Saló, anant a emprenyar la gent disfressada i els fanzinaires. Però ja pateixo: participo en un estand per segona vegada a la meva vida (la primera va ser fa moooooolts anys i no vaig pagar res; només vaig estar-hi una estoneta!). Quina mandra! Sóc el primer a criticar sempre el xivarri i l’agobiament de la “zona de fanzines” i aquest any hi hauré de passar mooolta estoneta. Ais. Prometo solemnement no “assaltar” a la gent desconeguda per vendre’ls material.

PARÈNTESI: Veig que el tema de la Comic Sans d’una entrada anterior ha provocat reaccions! Doncs us n’explico una altra (em cito d’un comentari que he deixat en aquell post): Una editorial va publicar TOT UN LLIBRE amb la font COMIC SANS! Argument: L’autor trobava que així s’aproximaria als joves, que és a qui anava encarat. No ho trobeu molt malentès, això? Diria que és una lletra que només fa gràcia a qui la veu per primer cop i a la gent “madura d’enteniment” (per no dir “un pèl carrossa”) que creu que l’identifica amb els joves… Aisss. Sort que a les escoles de disseny (pel que em diu un amic que estudia a Vic), ja els deixen clar que han de lluitar contra aquesta aberració tipogràfica! Vaja, que si l’autor ho hagués consultat amb algú que REALMENT hi entengués una mica, de fonts tipogràfiques, un altre gall cantaria…
😉

I he vist X-MEN III. I per què no n’han dit mai LA PATRULLA X? Bé que han traduit el nom de tots els personatges! Només dir que no tanca bé la trilogia i que l’han fet més com un “capítol més” (i espero que sigui “un capítol més”, perquè el resultat no deixa gens satisfet). A més, ahir vaig veure la segona part de nou i, realment, és moooolt millor. A la tercera hi ha un greu problema de guió i de concepció. Hi ha un grapat de dolents que realment fan més pena que por, i que xupen molta càmera! En canvi dos dolents secundaris més interessants queden emmudits i reduïts a uns breus cameos! Per sort, en Magneto surt bastant i és el pontal de la pel·lícula. El mateix amb els protagonistes: Els dos “típics” (Lobezno i Tormenta) xupen tanta càmera que els fa mal (en Lobezno acaba sent massa tou i còmic i quan surt ja saps que hi haurà un acudit, i la cosa cansa; mentre la Tormenta fa com de mare sossa de tothom i acaba repetint-se, tot i que la Berry es conserva moooolt rebé). Els secundaris “de luxe” com La Bèstia o la Gata en l’Ombra (preciosa Ellen Page de HARD CANDY) demanen molt més joc del que tenen, així com el nen segrestat i el coi d’Àngel! El paio alat surt com un dels personatges destacats i fins i tot centra l’acció de la introducció de la història, per desaparèixer i només intervenir un parell de cops al final.

Està tot molt desestructurat, i ple de vergonyosos missatges patriòtics (com si fos l’única excusa per vendre la pel·li; mentre a l’anterior els mutants bons “acollonien” el president dels EUA i tot!), així com GENS de sang! Però coi! Que a l’anterior n’hi havia “una mica”! Per què la traca final és tan trista, tan autocensurada! Sembla com si els propis autors sabéssin que el canvi de director és una cagada i, preveient que roden un cagarro, decideixen “manipular” l’audiència fent la pel·li més per a tots els públics i patriòtica. Vergonyós. I el cas és que podria ser molt pitjor. (Tot i que hi ha algunes reaccions o tàctiques dels personatges realment il·lògique…) Si us estimeu les primeres, aneu-hi per veure com es “tanca” la saga i per “respecte” als personatges. I potser serà millor que hi aneu tement-vos el pitjor; així us agradarà més!
🙂
I no hi surt el Rondador Nocturn ni els esperats (per alguns) “Sentinelles”!

Bof, veig que buscar entrades anteriors en el meu blog és una mè! A veure si trobo un sistema útil, amb un buscador i un llistat menut on surtin recollides en un scroll o alguna cosa així… Karlescop, algun consell?

🙂

Aquest estiu ho arreglo, va!

Vinga!

,

Els comentaris estan deshabilitats.