Sobre en Manny "Calavera"

08/12/2005 01:37
Els aficionats als videojocs segur que coneixeu el GRIM FANDANGO… Si no…

Bé, ja l’esteu buscant per jugar-hi. Aquests dies hi estic jugant per tercera vegada. Veritablement té una història immillorable; una croada de quatre anys per la terra dels morts, a la recerca d’una dona i resolvent un complicat cas de malversació de bitllets daurats. Una trama que faria les delícies de John Huston, Michael Curtiz o, també, Tim Burton, ja que l’estètica no deixa de recordar-nos els deliciosos films MALSON ABANS DE NADAL o la recent NÚVIA CADÀVER.

Cada personatge és més interessant que l’anterior, cada diàleg és memorable. És un excel·lent compendi d’allò que les aventures gràfiques havien apres amb MONKEY ISLAND i INDIANA JONES; humor, intriga i drama, amb un univers tan propi que no pots evitar entrar-hi de ple.

El doblatge en espanyol és immillorable, la música digne de tenir en un CD apart per escoltar-la de tant en tant, les seqüències dins el Casino Calavera, sota el mar o a la neu queden gravades per sempre a la memòria dels aventurers… Simplement genial. Sap greu que els videojocs siguin tan caducs, però el temps no perdona. Inoblidables tots… Ara també el GRIM FANDANGO, el BROKEN SWORD 3, el genial MAFIA (el meu joc “no-aventura-gràfica” preferit) i properament DREAMFALL: THE LONGEST JOURNEY 2 (que sortirà el proper abril).

Manny Calavera (el Humphrey Bogart dels videojocs), el dimoni Glottis, la Merche, el capità Velasco, el malvat Domino, les curses de felins gegants… Tots en un món ultraterrenal on els morts passen quatre anys pagant pels pecats que han comès. Un purgatori amb accent sud-americà, basat en les festes tradicionals de tots Sants del sud del continent que Colom va descobrir. Impressionant.

Ieps! Una web anglesa de referència!

I per què em venia de gust escriure aquest rotllo? Per què tot jugant m’he quedat encallat en una pantalla, la del montacàrregues. Resulta que pujava i baixava MASSA ràpid per fer l’acció pertinent que cal fer-hi i així resoldre un dels trencaclosques… Doncs bé, això es deu al fet que el joc no estava pensat pels ordinadors tan “moderns” d’avui dia! El tema, però, se soluciona amb un senzill pedaç (CLICA AQUÍ!) que ja estàs trigant a baixar-te si vols jugar-hi correctament!

Em feia il·lusió fer l’incís i animar a qui ho llegeixi a jugar al joc aquest… Una mescla potent entre CASABLANCA i Tim Burton, per a aficionats a les històries de detectius, corrupció i humor negre.
I no oblidem els tristos i melancòlics “Angelitos”! Pobrets; dos nens esquelets alats tancats en una gàbia. Quins grans personatges té aquell joc! Com en Jepito, el sonat que viu sota del mar donant voltes a peu… Ais, quins records! Llarga mort al Grim Fandango!

Apa-li… És que per la resta de coses que faig no hi ha massa novetats. Algun projecte de ràdio a mitges, un curt fet amb amics a punt d’estrenar-se en un concurs, molta feina posant en ordre les meves seccions del setmanari… Després de Nadal començaré a tenir novetats grosses, espero! Ah, i vaig a començar una segona carrera, per la UOC. Toquem ferro. I dilluns que ve vaig a veure el nou KING KONG! Per gota que pugui n’escric alguna cosa aquí!

Els comentaris estan deshabilitats.