Súper-regal original. ‘Càxum’ la mar!

Comença el fastuós Saló del Còmic de Barcelona, que comptarà amb la presència d’alguns autors destacadíssims com Dave Gibbons (The Originals), Kyle Baker (You Are Here) o René Pétillon (El caso del velo), juntament amb els “habituals” de El Jueves i companyia, i la visita d’algun altre nom important com David Lloyd (il·lustrador de V for Vendetta).

I en motiu del Saló; proposta de regal “friqui” a la catalana!
Tot sovint la gent es pregunta quin còmic seria un regal original de debò… Per la gent devoradora d’historietes podria ser aquell Astèrix amb faltes a la portada, o sinó el Blankets d’Astiberri. Són bones opcions; bé, sobretot la segona. Però a un aficionat català de la historieta segurament li faria moltíssima gràcia (atenció!) una edició de SuperLópez en català!

Resulta que la Parròquia de Canillo ha subvencionat la publicació d’una edició especial de mil exemplars de l’aventura que el superheroi espanyol vivia a terres andorranes el 2004; l’aventura de Les muntanyes voladores. Convé aclarir que, malgrat el pròleg que signa el Cònsol major, Enric Casadevall, aquest SuperLópez no és el primer que es tradueix al català, ja que Ediciones B n’havia traduït tres entre 1989 i 1990, on se’l va anomenar SuperLlopis (en plena època daurada dels còmics traduïts en català… Quina nostàlgia!).

Jan, dibuixant de Lleó instal·lat a Catalunya fa anys, és un supervendes del còmic autòcton, sempre per sota d’Ibañez però amb una qualitat indiscutiblement superior. En aquesta aventura (que no és la més recent), SuperLópez lluita contra el pla de transformar el País dels Pirineus en una illa, pensat per un suposat “hereu” de la corona andorrana que s’ha aliat amb un enemic clàssic; el Senyor dels Xumets.

En Jan del Superlópez té molta informació sobre els seus projectes a la seva web personal:
http://www.ctv.es/USERS/xjan/

Més informació actualitzada de les seves obres es pot trobar a http://www.cachislamar.com/!
I novetats recents seves? L’últim SuperLópez (La feria de la muerte) i la reedició de Nosaltres, els catalans de Glénat.

Jan. Les muntanyes voladores. Ediciones B, 2005. 50 pàg. Color

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari