'Superman' 2.0

Resulta que els superherois necessiten renovar-se. Per això una bona colla de clàssics han protagonitzat col·leccions on s’explica de zero la seva vida, per adaptar-la a l’era d’Internet, a la recerca d’un nou públic més jove. I Superman tampoc se n’ha escapat!

Mark Waid va rebre l’encàrrec de renovar-ne l’origen i va preparar un guió exhaustiu i estudiat, mostrant un Superman / Kal-El condemnat a “disfressar-se” de Clark Kent; un extraterrestre torturat per romandre ignorant del seu planeta d’origen. En aquest remake veiem part de la seva adolescència i alguns moments determinants pel seu caràcter (com un genial passatge ambientat a l’Àfrica). També hi ha una justificació plausible pel públic modern entorn el vestit blaugrana, així com un nou sentit (potser el punt més avorrible del guió) al signe de la “S” que llueix (passa a ser l’equivalent kriptó a la constant bandera de les barres dels EUA).

El públic de la sèrie de televisió Smallville aquí hi identificarà l’esglaó perdut entre aquesta i les pel·lícules. Una revisió actual de Clark Kent, la disfressa de Superman, del dret i del revés, en una única compilació.

Waid; Yu; Alanguilan. Superman: Legado. Planeta, 2006. 304 pàg. 16E | Color

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari