Tallers de còmic

Sembla que és una sortida habitual pels qui dibuixem còmic això d’organitzar tallers, oi?

A l’Institut, quan ja n’havia sortit (al 2000 i poc), vaig fer durant tres anys seguits un taller de còmic per Sant Jordi. (Va acabar anomenant-se “taller de manga”! Snif…)

Aquest any, al febrer o així, vaig muntar un taller de “reflexió” entorn el còmic i els seus usos com a eina narrativa (“la narració i el còmic” o alguna cosa així, ho vam titular: molta teoria de McCloud i Eisner, clar) en un centre cívic de Barcelona (i espero anar-ho recuperant si en surt l’ocasió). La pega és que venia un públic massa “madur” i que tenien més ganes d’aprendre a dibuixar que altra cosa (i jo no sóc ningú, crec, per ensenyar a dibuixar a algú dret i fet que ja té el seu estil més que interioritzat).

Fa menys, a finals de curs, vaig muntar dos tallers extraescolars d’iniciació al còmic per a canalla d’entre 12 i 13 anys. La seva empenta era molt agraïda, però mantenir-los més d’una hora dibuixant és tot un repte. Ara em solidaritzo amb el meu profe de còmic de quan era adolescent: Subi, perdona per la feinada que et donàvem!

L’últim ha estat un taller a l’escola d’estiu que organitza l’Institut de la Infància per a professorat que vulgui ampliar coneixements. Aquest estava centrat en el dibuix de contes infantils i he tingut l’immens honor de compartir taula amb el gran Quim Bou (tots junts, a la foto)! Gràcies a la Maria Grau, d’Edicions del Pirata.

El proper serà impartir un curs extraescolar? Ais… Ja es veurà. (En teoria sóc periodista, però bé he de treballar d’alguna cosa!)

,

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari