Tenim comentaris sobre còmics!

Uóoo! He estat el primer a sorprendre’m… Resulta que en Jun ha anat activant i revisant algunes opcions. Una de les quals ELS COMENTARIS! Sí, sí, sí!

Fa moooooolt temps, al sub-fòrum del DVG dedicat als còmics hi havia molta gent reclamant que es pogués comentar cada post meu. Jo sóc el primer que considero que sé molt poc, i, per tant, tot és suceptible de ser criticat, comentat i fins i tot corregit si s’escau!
🙂

L’important és que en Jun havia activat els comentaris ja fa dies! I jo sense saber-ho! I ara es pot comentar cada post! Per exemple, Mon va ampliar informació sobre WildC.A.T.s, que em vaig quedar curt (he de reconèixer que el tema de la fundació d’Image el vaig revisar per sobre, tot i que dues fonts consultades ho centralitzaven en Jim Lee i no m’hi vaig mirar més); Sin Paliativos ressenyava el “gustàs” de llegir el fabulós llibre sobre dibuixar còmics de l’Scott i en recomana d’altres; fonamental, aludit per les felicitacions al seu bloc de Còmics en català, respon; en pau-b comentava la seva afició pel còmic en català; i en Randu preguntava al post d’en Sergi Grapes si jo sabria el nom en català de les historietes de Philémon, del francès Fred…

ACTUALITZAT!

Philémon… RANDU! M’has deixat de pasta de moniato! Havia ben oblidat aquest personatge i les seves aventures surrealistes! A veure, ostres… Memòria, memòria! Ho he de tenir a casa, sinó, ja consultaré… Doncs ja està! Consultat! Ho he demanat a la font més directa: A la directora actual de Cavall Fort, l’escriptora Mercè Canela! I vet aquí la resposta:

Philémon, en català, es va dir “Filalici”. Així és com el va batejar l’Albert Jané, que va ser l’adaptador de les historietes que van sortir a Cavall Fort (catorze en total, publicades a la revista entre 1980 i 1989, dels números 415 al 659).

Genial, eh?! Informació de primera mà!

🙂

(Espero que hagi arribat a temps!)
Doncs apa, seguim aquí. “Anant fent”, que diuen.
😀

(Aquests dies de tanta feina se m’acumulen els còmics per llegir! Argh, la pila creix!)

, ,

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari