'Usagi Yoshimbo'. Segueix al conill blanc

Ieps, que portava tres recomanacions seguides parlant només d’autors del país! Això és molt maco i molt patriota, però com que el delinqüent de l’Acebes no em paga per fer-ho, tornem a mirar enfora… Al Saló del Còmic hi vaig veure un bon grapat d’exemplars d’Usagi Yojimbo (quina temptació!) i vaig recordar que n’havia escrit un comentari fa mesos:

Les generacions que ara tinguin entre 15 i 30 anys potser recorden uns capítols de la sèrie de dibuixos dels anys 90 de Les Tortugues Ninja, on els mutants rebien la visita d’un conill samurai d’una altra dimensió. O potser no. En tot cas, aquell conill era Usagi Yojimbo, un personatge d’Stan Sakai, multipremiat autor popularitzat per la seva línia clara i d’aparença infantil. El conill és un ronin (un samurai sense senyor) que viu al Japó dels segles XVI/XVII, on combat amb honor i coratge estafadors, bandits, assassins i criatures sobrenaturals, sempre amb un sentit de la bondat insuperable.

Aquest còmic dirigit a totes les edats recull històries curtes del personatge (la majoria sense connexió amb històries de reculls anteriors), la més llarga de les quals dóna títol al recopilatori. (I així en tots els volums que se’n publiquen.) Les històries sempre tenen una base real, ja que l’autor investiga a fons la cultura i la mitologia nipones per donar forma a la divertida èpica que dibuixa amb traç juganer i arrodonit.

Will Eisner li va augurar un bon futur que encara es compleix en el catorzè àlbum d’Usagi Yojimbo. Imprescindible per qui no el conegui, per uns 10€ el volum.

Sakai, Stan. Usagi Yoshimbo – La Máscara del Demonio. Planeta deAgostini, 2005. 224 pàg. B/N

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari